Διάσημος Δανός σεφ προσφέρει γεύματα Michelin στη στρατόσφαιρα, με... 500.000 δολάρια

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024 14:42 Διάσημος Δανός σεφ προσφέρει γεύματα Michelin στη στρατόσφαιρα, με... 500.000 δολάρια

Οι λάτρεις της διαστημικής περιπέτειας και των γκουρμέ πιάτων θα έχουν προσεχώς την ευκαιρία να απολαύσουν τις δημιουργίες ενός διάσημου σεφ σε ένα υποτροχιακό ταξίδι με θέα στη Γη, αρκεί να είναι διατεθειμένοι να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Η εταιρεία πολυτελών ταξιδιών στο διάστημα SpaceVIP συνεργάζεται με τον φημισμένο, βραβευμένο με αστέρι Michelin, Δανό σεφ Ράσμους Μουνκ προκειμένου να οργανώσει ένα μενού για ένα εξάωρο ταξίδι με ειδικό διαστημικό αερόστατο υψηλής τεχνολογίας, αναφέρει το πρακτορείο.

«Οι εξερευνητές θα πετάξουν 30.000 μ. πάνω από τη θάλασσα, όπου θα δειπνήσουν παρακολουθώντας την ανατολή του ηλίου πάνω από την καμπύλη της Γης», ανέφερε η SpaceVIP στον λογαριασμό της στο Instagram. Οι έξι διαστημικοί ταξιδιώτες θα μπορούν να μεταδίδουν ζωντανά στους φίλους τους την εικόνα , αφού θα υπάρχει διαθέσιμο WiFi. 

 

 

Το μενού δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, αλλά σε συνέντευξή του στο Bloomberg, ο 32χρονος σεφ είπε ότι θέλει τα πιάτα που θα παρουσιάσει να είναι καινοτόμα όπως το ίδιο το ταξίδι.

Στρατοσφαιρικό το κόστος συμμετοχής.

Ο Μουνκ είναι σεφ στο δανέζικο εστιατόριο Alchemist, το οποίο κατέλαβε την πέμπτη θέση στον οδηγό των 50 καλύτερων εστιατορίων στον κόσμο για το 2023. Παρά το πανάκριβο εισιτήριο, ο Μουνκ είπε ότι οι ενδιαφερόμενοι είναι περισσότεροι από εκείνους που μπορούν να χωρέσουν στο διαστημόπλοιο.

 

 

«Γνωρίζουμε ότι είναι ακριβό το πρώτο ταξίδι. Αλλά σε τελική ανάλυση πρόκειται για το πρώτο που προσφέρει αυτές τις γευστικές εμπειρίες επί του διαστημικού σκάφους», είπε ο σεφ, ο οποίος θα συμμετάσχει ο ίδιος στο ταξίδι. Και πρόσθεσε ότι πρόθεση είναι να οργανωθούν περισσότερα ταξίδια και να μειωθεί η τιμή αργότερα για να επιτραπεί σε περισσότερους ανθρώπους να απολαύσουν την εμπειρία.

Έντονο ενδιαφέρον για το γκουρμέ γεύμα στη στρατόσφαιρα

«Έχουμε ήδη δεκάδες ειδικευμένους συμμετέχοντες που έχουν εκφράσει τεράστιο ενδιαφέρον για αυτήν την εμπειρία και, με μόνο έξι διαθέσιμες θέσεις, προβλέπουμε ότι θα εξασφαλίσουμε όλους τους επιβάτες τις επόμενες εβδομάδες», πρόσθεσε στο Bloomberg ο ιδρυτής του SpaceVIP, Roman Chiporukha.

Το διαστημικό αερόστατο με τους έξι ταξιδιώτες θα κάνει το παρθενικό του ταξίδι τον επόμενο χρόνο, ενώ οι δοκιμαστικές πτήσεις ξεκινούν τον επόμενο μήνα, ανέφερε το πρακτορείο.

Το ταξίδι θα πραγματοποιηθεί με ένα διαστημόπλοιο που ονομάζεται Spaceship Neptune — μια κάψουλα υπό πίεση που ανασηκώνει ένα αερόστατο γεμάτο υδρογόνο, σχεδιασμένο από την startup «Space Perspective» με έδρα τη Φλόριντα. Κάθε επιβάτης θα φορά κατά παραγγελία ρούχα από τον γαλλικό οίκο μόδας Ogier, σύμφωνα με τη SpaceVIP, ενώ μέρος των εσόδων της αποστολής θα διατεθούν για το «The Space Prize», το οποίο προωθεί τις γυναίκες στον διαστημικό τομέα.

Πηγή: Bloomberg

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση