Έπαιξαν Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Ξαρχάκο σε εκκλησία στο Μπράιτον -Αντέδρασε η Αρχιεπισκοπή Μεγάλης Βρετανίας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024 12:15 Έπαιξαν Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Ξαρχάκο σε εκκλησία στο Μπράιτον -Αντέδρασε η Αρχιεπισκοπή Μεγάλης Βρετανίας

Αντιδράσεις προκάλεσε μία μουσική εκδήλωση σε εκκλησία στο Μπράιτον με τραγούδια των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι και Σταύρου Ξαρχάκου.

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας εξέδωσε ανακοίνωση, χαρακτηρίζοντας «λυπηρό συμβάν» την εκδήλωση στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας , σημειώνοντας ότι «ούτε η Ιερά Αρχιεπισκοπή, ούτε προσωπικώς ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Νικήτας, ούτε οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι είχαν ενημέρωση επί του θέματος».

Η ανακοίνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας

«Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας εκφράζει την βαθύτατη θλίψη και τον έντονο αποτροπιασμό της αναφορικά με το λυπηρό συμβάν μουσικού χαρακτήρα, το οποίο διενεργήθηκε εντός του σεπτού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Brighton στην Νότια Αγγλία, προϊστάμενος του οποίου τυγχάνει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. κ. Γερμανός Κουρκούνης.

Ούτε η Ιερά Αρχιεπισκοπή, ούτε προσωπικώς ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Νικήτας, ούτε οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι είχαν ενημέρωση επί του θέματος. Η Ιερά Αρχιεπισκοπή προέβη στα ενδεδειγμένα μέτρα που προβλέπονται σε ανάλογες περιστάσεις ανυπακοής έναντι της Εκκλησιαστικής Αρχής, ασέβειας και βεβηλώσεως των ιερών χώρων.

Ευχόμεθα ο Ύψιστος να διαφυλάττει την Εκκλησία από παρεμφερή δυσάρεστα γεγονότα εις το μέλλον».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση