Δημήτρης Μεντζέλος στο "Μουσικό κουτί": Πώς "γεννήθηκαν" τα Ημισκούμπρια

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2022 12:19 Δημήτρης Μεντζέλος στο "Μουσικό κουτί": Πώς "γεννήθηκαν" τα Ημισκούμπρια

Ο Δημήτρης Μεντζέλος από τα Ημισκούμπρια βρέθηκε στο "Μουσικό κουτί" και ξεσήκωσε με τις hip hop νότες του παρελθόντος, ενώ μίλησε για την απαρχή του αγαπημένου συγκροτήματος.

Το πιο ανατρεπτικό, σατιρικό και γελαστό "Μουσικό κουτί" παρακολούθησαν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ το βράδυ της Τετάρτης (02/11).

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη υποδέχτηκαν τον Θέμη Ανδρεάδη, μια εμβληματική μορφή του σατιρικού τραγουδιού της δεκαετίας του ’70 και τον Δημήτρη Μεντζέλο, βασικό μέλος του μοναδικού σατιρικού hip hop συγκροτήματος, των θρυλικών Ημισκουμπρίων! Στην παρέα βρέθηκε και η Μάρω Μαρκέλλου, η τραγουδοποιός της νεότερης γενιάς που με γλυκόπικρο χιούμορ αποτυπώνει στους στίχους της τα πάθη της σύγχρονης γυναίκας.

Η βραδιά ήταν αφιερωμένη σε καλλιτέχνες από διαφορετικές γενιές και μουσικά ιδιώματα, που όμως το κοινό συστατικό στα τραγούδια τους είναι το χιούμορ.

Δημήτρης Μεντζέλος στο
 

"Ο Ταρζάν" και η "Λούλα" του Θέμη Ανδρεάδη ξύπνησαν αναμνήσεις στους… παλιότερους, ενώ το "Je suis Bossu" και το "Πάμε όλοι μαζί σε μια παραλία" στους… νεότερους! Η Μάρω Μαρκέλλου, από την άλλη, εξήγησε πώς την "πάτησε" και πήγε και ερωτεύτηκε έναν Γιάννη που… προκοπή δεν κάνει στο τραγούδι "Αργεί να ξημερώσει"!

Μουσικό Κουτί: Ο Δημήτρης Μεντζέλος εξήγησε πώς "γεννήθηκαν" τα Ημισκούμπρια

"Θυμάμαι το πρώτο σατιρικό τραγούδι που μου έκανε… κλικ, ήταν το “Τηλεφώνημα”" είπε ο Δημήτρης Μεντζέλος, που μαζί με τον Μιθριδάτη και τον Πρύτανη, τα πολυαγαπημένα Ημισκούμπρια, άρχισαν από το 1996 να βάζουν το hip hop σε κάθε ελληνικό σπίτι, σατίρισαν όλα τα κακώς κείμενα μιας κοινωνίας που ένιωθε ότι τα είχε όλα λυμένα, μέσα από αστείρευτες και απανωτές δόσεις πρωτοτυπίας, χαράς και ρυθμού.

Μιλώντας για την απαρχή τους, ο Δημήτρης Μεντζέλος είπε πως δεν τους βγήκε ο σοβαρός στίχος από την αρχή. Σημείωσε πως πήγαν στον Νίκο Βουρλιώτη τα πρώτα τους τραγούδια για βοήθεια, ενώ πρόσθεσε πως το εξώφυλλο στο δεύτερο άλμπουμ το εμπνεύστηκαν από τους Beastie Boys που είχαν ένα αντίστοιχο.

"Είχα την τύχη να συνεργαστώ με δύο υπερταλαντούχους ανθρώπους μαζί στα Ημισκούμπρια, τον Μιθριδάτη και τον Πρύτανη. Οι τρεις μας δέσαμε και βγάλαμε μια ωραία χημεία. Εμείς μετά από πολλά τραγούδια που γράφαμε στο σπίτι μας, αποφασίσαμε να πάμε στον Νίκο Βουρλιώτη των Goin' Through που είχε ήδη ένα δίσκο τότε στην Fm Records. Δεν υπήρχε και μεγάλη ιδέα τότε για το τι ακριβώς κάνουμε", είπε αρχικά ο γνωστός καλλιτέχνης.

"Ήταν από την αρχή σατιρικά τα τραγούδια μας. Δοκιμάσαμε στην αρχή να κάνουμε με πιο σοβαροφανή στίχο, αλλά δεν μας έβγαινε. Λέμε αφού μας αρέσει αυτό το σατιρικό και το έχουμε, ας το κάνουμε. Πήγαμε να βγάλουμε βινύλιο τότε. Είχα σκοπό να το κάνουμε και να γυρίσουμε πίσω στις ζωές μας και στα σπίτια μας", συνέχισε.

"Ξαφνικά, ο δίσκος έγινε χρυσός, μας έμαθαν σε όλη την Ελλάδα. Αρχίσαμε να γνωρίζουμε ανθρώπους, μουσικούς, και να μας αντιμετωπίζουν με τον ίδιο τρόπο, ότι είμαστε κι εμείς μουσικοί. Και είπαμε να βγάλουμε έναν ακόμα δίσκο και να φύγουμε μετά. Τελικά, αυτό το πράγμα κράτησε 25 χρόνια!", κατέληξε.

πηγή: news247.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση