Τέσσερις ταινίες για να ξεκινήσει όμορφα η νέα χρονιά

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 02 Ιανουαρίου 2024 13:53 Τέσσερις ταινίες για να ξεκινήσει όμορφα η νέα χρονιά

Με μηνύματα που θα μας δώσουν έμπνευση και αισιοδοξία.

Η αρχή ενός νέου έτους συνήθως σημαίνει τη λήψη σοβαρών αποφάσεων για τη ζωή μας ή, έστω, την καταγραφή των στόχων που έχουμε για τη χρονιά που μας περιμένει, ώστε να γνωρίζουμε πού βρισκόμαστε και να στοχεύουμε εκεί όπου θέλουμε να φτάσουμε. Η ποπ κουλτούρα πολλές φορές μας εμπνέει, τόσο στον προσδιορισμό των στόχων μας, όσο και στον τρόπο με τον οποίο θα τους επιτύχουμε και γι’ αυτό οι παρακάτω ταινίες, παρότι δεν είναι γιορτινές, μπορούν να μας βοηθήσουν να κάνουμε ένα όμορφο ξεκίνημα το 2024.

IMDb

A League of Their Own

 

Το πρωτάθλημα Baseball των ΗΠΑ απειλείται με λουκέτο εξαιτίας των ανδρών που βρίσκονται στα μέτωπα του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου. Ένας πλούσιος επιχειρηματίας σκέφτεται να χρηματοδοτήσει μία γυναικεία ομάδα baseball και μάλιστα βρίσκει τον κατάλληλο άνθρωπο ως επικεφαλής της. Μία κλασική ταινία που γυρίστηκε στα 90s, παρουσιάζει τις προσπάθειες των γυναικών να ισορροπήσουν καριέρα, οικογένεια και χόμπι σε μία εποχή όπου ο ρόλος τους ήταν καθορισμένος από τη στιγμή που γεννιόντουσαν.

Legally Blonde

Μία από τις πιο απολαυστικές κωμωδίες της Reese Witherspoon, που ποτέ δεν βαριόμαστε να βλέπουμε, παρουσιάζει την ιστορία της Elle Woods, ενός κοριτσιού που ξεκινάει τις σπουδές της στη Νομική του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, όπου όλοι την αντιμετωπίζουν σαν μία bimbo. Η ίδια θα αποδείξει με τον πιο αστείο και έξυπνο τρόπο ότι ποτέ, μα ποτέ δεν πρέπει να κρίνεις ένα βιβλίο από το εξώφυλλο ή μία γυναίκα από το τι φοράει.

Lion

Ο μικρός Saroo ζει σε ένα πάμφτωχο χωριό της Ινδίας και όταν χωριστεί από τους δικούς του θα τον υιοθετήσει μία οικογένεια που ζει στην Αυστραλία. 25 χρόνια μετά, ο Saroo θα προσπαθήσει να ξαναβρεί τη βιολογική του οικογένεια, ξεκινώντας την αναζήτηση με τη βοήθεια της τεχνολογίας, της μνήμης και του τεράστιου πείσματος που τον χαρακτηρίζει. Η ιστορία, που βασίζεται σε πραγματικά περιστατικά, μας δείχνει τη σημασία της επιμονής και της υπομονής, ακόμα κι όταν όλα φαίνεται να μας πηγαίνουν στραβά.

IMDb

CODA

Η Ruby είναι το μοναδικό άτομο της τετραμελούς οικογένειάς της που δεν είναι κωφάλαλη. Οι Rossi ζουν μία ήσυχη και λειτουργική ζωή, της οποίας οι ρυθμοί θα διαταραχθούν όταν η Ruby τους ανακοινώσει πως θέλει να ασχοληθεί με το τραγούδι. Οι δικοί της θα φέρουν αντιρρήσεις, ζητώντας της να παραμείνει υπάλληλος στην οικογενειακή επιχείρηση κι εκείνη θα βρεθεί μπροστά σε ένα τρομερό δίλημμα. Η βραβευμένη με Όσκαρ ταινία μας δείχνει πως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο και πως καμιά φορά χρειάζεται να έρθουμε σε σύγκρουση με αυτούς που δεν θέλουμε, ώστε να φροντίσουμε στ’ αλήθεια τον εαυτό μας.

πηγή: marieclaire.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση