Πότε τα ζευγάρια πρέπει να κάνουν σεξ για πρώτη φορά σύμφωνα με την επιστήμη

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2023 21:48 Πότε τα ζευγάρια πρέπει να κάνουν σεξ για πρώτη φορά σύμφωνα με την επιστήμη

Λίγες ώρες μετά τη γνωριμία, μήνες ή «αγνότητα» μέχρι τον γάμο;

Το σεξ για πρώτη φορά ανάμεσα σε δύο ανθρώπους, ειδικά αν θέλουν να γίνουν ζευγάρι, είναι ένα ζήτημα που απασχολεί πολλούς, με την επιστήμη να υποστηρίζει ότι βρήκε λύση στο πρόβλημα που μονοπωλεί μερικές φορές την κουβέντα.

Ωστόσο, η απάντηση είναι περίπλοκη με βάση το Business Insider, γιατί βασικοί παράγοντες είναι ο χαρακτήρας της εκάστοτε πλευράς, αλλά και η ποιότητα χρόνου που θα περάσουν μαζί.

Έτσι, έχουν προκύψει τρεις λύσεις, με την κάθε μία να περιλαμβάνει θετικά και αρνητικά στοιχεία.

Μερικές εβδομάδες

Ο ψυχοθεραπευτής Barton Goldsmith υποστηρίζει ότι χρειάζονται έξι ώρες για να γνωριστούν καλά δύο άνθρωποι, χωρίς να πρέπει αυτός ο χρόνος να είναι συνεχόμενος. Μπορεί λοιπόν, να υπάρξουν δύο ή τρία ραντεβού και το κάθε ένα με διαφορετικό τρόπο, όπως μια έξοδος για φαγητό και άλλη μία για σινεμά.

Οι άνθρωποι γνωρίζονται με αυτό τον τρόπο καλά και μπορούν να αντιληφθούν αν θέλουν να καταλήξουν στο κρεβάτι, χωρίς όμως να έχουν σπαταλήσει υπερβολικό χρόνο σε αυτό το ζήτημα, ή και καθόλου, με αποτέλεσμα να κάνουν κάτι επιπόλαιο.

Ωστόσο, επειδή αυτή η γνωριμία θα γίνει σε βάθος χρόνου -κι ας είναι μικρό το διάστημα- υπάρχει ο κίνδυνος να ατονήσει το ενδιαφέρον ή πάνω στην έντονη επιθυμία για επαφή να ειπωθούν πράγματα που θα απομακρύνουν το ενδιαφέρον της άλλης πλευράς.

Από έναν μέχρι τρεις μήνες

Η Talia Goldstein που εργάζεται σε γραφείο γνωριμιών υποστηρίζει ότι «ένα καλό ταίρι είναι κάποιος που σε κάνει να νιώθεις ήρεμος και άνετος». Έτσι, υποστηρίζει ότι ένα διάστημα από έναν μέχρι τρεις μήνες, είναι ο ιδανικός χρόνος για να γνωριστούν δύο άτομα, να νιώσουν οικεία και στη συνέχεια να κάνουν σεξ.

Όμως σε περίπτωση που η σεξουαλική επαφή αργήσει περισσότερο ή παρουσιαστούν εμπόδια στο διάστημα αναμονής που εμποδίσουν την τακτική επαφή, τότε το ενδιαφέρον μπορεί να ατονήσει. Μελέτες που έγιναν το 2012 και 2018 σε ετερόφυλα ζευγάρια έδειξαν ότι οι γυναίκες έχασαν σταδιακά το σεξουαλικό ενδιαφέρον τους ανά μήνα, σε αντίθεση με τους άνδρες που έμενε σταθερό, ασχέτως αν ήταν χαμηλό ή υψηλό.

Σεξ μετά τον γάμο

Ορισμένες θρησκείες υποστηρίζουν ότι οι άνθρωποι πρέπει να έχουν σεξουαλικές επαφές μόνο αν έχουν παντρευτεί, κάτι που έχει αποδειχτεί εν μέρη λάθος από μερικές έρευνες, καθώς ο άνθρωπος δεν ξέρει όλες τις ανάγκες του. Έτσι, μπορεί κατά τον έγγαμο βίο να θελήσει να ανακαλύψει ορισμένες σεξουαλικές ή και μη πτυχές, με αποτέλεσμα να προκύψουν προβλήματα.

Οι ειδικοί λοιπόν, θεωρούν με βάση μελέτες ότι ένα ζευγάρι που είχε στο παρελθόν ολοκληρωμένες σεξουαλικές επαφές (η κάθε πλευρά ξεχωριστά), μπορεί να αποκτήσει πιο ενεργή σεξουαλική ζωή, αν επενδύσει μετά τον γάμο.

Χαρακτηριστικά έρευνα του 2012 που πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν σε παντρεμένα ζευγάρια με παιδιά, έδειξε ότι όσα έκαναν περισσότερο σεξ μετά τον γάμο, συνήθως ήταν ικανοποιημένα και χαρούμενα.

Ωστόσο, όλοι οι επιστήμονες καταλήγουν στο συμπέρασμα, ότι πριν το σεξ χρειάζεται χρόνος και κυρίως να ξέρει το άτομο τον εαυτό του και τι θέλει από το ταίρι του, ώστε να μπορέσει να είναι ο εαυτός του και να κρίνει αναλόγως αν θέλει να συνεχίσει ή να σταματήσει.

Πηγή: Newsbeast

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση