Δημήτρης Χορν: Το αφιέρωμα της Φίνος Φιλμ για τα 26 χρόνια από τον θάνατό του

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2024 13:38 Δημήτρης Χορν: Το αφιέρωμα της Φίνος Φιλμ για τα 26 χρόνια από τον θάνατό του

Η Φίνος Φιλμ θυμάται τον Δημήτρη Χορν

Ο Δημήτρης Χορν έφυγε από τη ζωή στις 16 Ιανουαρίου 1998, ακριβώς 26 χρόνια πριν, αφήνοντας πίσω του μία σπουδαία πολιτιστική κληρονομιά.

Η πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο έγινε όταν ήταν ακόμη μωρό, στις «Γειτόνισσες» του πατέρα του και η δεύτερη όταν ήταν 4 ετών, που έπαιξε στη «Νόρα» του Ίψεν.

 

Το 2000 καθιερώθηκε στη μνήμη του το Βραβείο Χορν, το οποίο απονέμεται στους καλύτερους πρωτοεμφανιζόμενους άνδρες ηθοποιούς κάθε χρόνο.

Η Φίνος Φιλμ θέλοντας να τιμήσει τον σπουδαίο Έλληνα ηθοποιός συγκέντρωσε κάποιες από τις εμβληματικές κινηματογραφικές του σκηνές σε ένα βίντεο-αφιέρωμα που ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στη λεζάντα γράφει:

 

 

«Ο αξεπέραστος Δημήτρης Χορν ήταν ένας μοναδικός συνδυασμός ταλέντου, λάμψης, γοητείας, ποιότητας και φινέτσας. Πληθωρικός σαν άνθρωπος, με αυτοσαρκαστικό χιούμορ και ιδιαίτερη παιδεία, προχώρησε την υποκριτική τέχνη πέρα από τα τότε όρια της, μέσα από ρόλους που τον διαπερνούσαν. Το ιδιαίτερα προσωπικό και ασυμβίβαστο στυλ του σφράγισε το ελληνικό θέατρο αλλά και τον ελληνικό κινηματογράφο, χαρίζοντας μας λίγες αλλά χαρισματικές ερμηνείες.


Σήμερα, 26 χρόνια από το θάνατο του, τον θυμόμαστε μέσα από την ταινία "Η Φωνή της Καρδιάς" - στην πρώτη του κινηματογραφική εμφάνιση και πρώτη ταινία της Φίνος Φιλμ – αλλά και τις ταινίες "Ο Μεθύστακας" και "Μια Ζωή την Έχουμε".

"Έρωτας για μένα είναι να λησμονείς το εγώ σου" - Δημήτρης Χορν».

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση