Οι πρώτες εκτιμήσεις για τον καιρό του Πάσχα - Ανεβαίνει η θερμοκρασία από σήμερα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024 08:39 Οι πρώτες εκτιμήσεις για τον καιρό του Πάσχα - Ανεβαίνει η θερμοκρασία από σήμερα

Ο καιρός μετά από την επέλαση της αφρικανικής σκόνης και την ελαφρά πτώση της θερμοκρασίας ετοιμάζεται να μας εκπλήξει για ακόμη μια φορά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για την Παρασκευή (26/4) ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. 

Ωστόσο, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και κυρίως στα ορεινά της δυτικής και βόρειας χώρας θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη κυρίως στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις στο Ιόνιο 3 με 4 και στο Αιγαίο 4 με 6 μποφόρ.

Η  θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Τι αναφέρει ο Κλέραχος Μαρουσάκης για την Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης έδωσε μια πρώτη εικόνα για το τι να περιμένουμε, με τις συνθήκες να παραμένουν άστατες.  Συγκεκριμένα ανέφερε: «Μεγάλη Πέμπτη έως και Δευτέρα του Πάσχα είναι πολύ πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και ιδιαίτερα μεσημεριανές και απογευματινές ώρες που ενδέχεται να έχουμε καταιγίδες και μπόρες.

Συγκεκριμένα οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι:

  • Ιόνιο
  • Δυτική Ηπειρωτική Ελλάδα
  • Δυτική και κεντρική Στερεά
  • Μακεδονία
  • Θράκη

Τι αναφέρει ο Σάκης Αρναούτογλου

Ο Σάκης Αρναούτογλου σε ανάρτησή του τονίζει μεταξύ άλλων πως «σύμφωνα και με τα σημερινά στοιχεία, από την ερχόμενη Κυριακή, αλλά και τις περισσότερες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, καλός θα διατηρηθεί ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με λίγες τοπικές μπόρες στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας τις θερμές ώρες της ημέρας. Η θερμοκρασία τα μεσημέρια θα παραμείνει σε αρκετά φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα μαζί με σχετική ψύχρα τη νύχτα και τις πρωινές ώρες».

Αναφορικά με τη Μεγάλη Εβδομάδα, σημείωσε ότι θα επικρατήσουν βοριάδες, που μόνο στο Αιγαίο θα αγγίζουν τα 5-7 και πιθανόν στις Κυκλάδες τοπικά τα 8 μποφόρ. Χαρακτήρισε αινιγματικό τον καιρό για την Κυριακή του Πάσχα, ως προς την πιθανότητα εκδήλωσης φαινομένων και σε ποιες περιοχές της χώρας, γιατί θερμοκρασιακά θα πρέπει να εξακολουθεί να κοιτάζει προς την άνοιξη.

Τι αναφέρει ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος

Ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος, τόνισε πως η Μεγάλη Εβδομάδα θα αρχίσει με βοριάδες αλλά «δεν έχουμε ακόμη λεπτομέρειες». Όπως είπε, οι ενδείξεις μας δείχνουν θερμοκρασίες που κανονικά πρέπει να έχουμε στα τέλη Μαΐου. Δηλαδή, στην Αθήνα 26 με 28 βαθμούς. «Θα δούμε τις λεπτομέρειες τις επόμενες ημέρες», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την μετεωρολόγο, Αναστασία Τυράσκη, η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 26 με 28 βαθμούς, ενώ χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι και οι ενισχυμένοι βοριάδες 6 με 7 μποφόρ στο Αιγαίου.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση