Neptune: Το πολυτελές τουριστικό αερόστατο που θα μεταφέρει τουρίστες στο διάστημα

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2023 14:48 Neptune: Το πολυτελές τουριστικό αερόστατο που θα μεταφέρει τουρίστες στο διάστημα

Οι τουρίστες κάνουν ουρά για ένα εισιτήριο στο διαστημικό αερόστατο Neptune, όπου οι πελάτες μπορούν να πιουν κρασί, να γευματίσουν και να δουν τη Γη σε όλο της το μεγαλείο.

Η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από το διαστημικό αερόστατο Neptune (Ποσειδώνας), η Space Perspective, το αποκαλεί «το πρώτο Space Spa στον κόσμο».

Η τουαλέτα του, από την οποία αδιαμφισβήτητα η θέα θα είναι ασύλληπτη, έχει περίπου το ίδιο μέγεθος με την τουαλέτα ενός αεροπλάνου.

Πέρα από το μέγεθος, η τουαλέτα είναι εξοπλισμένη με πολυτελή έπιπλα, όπως αληθινά φυτά, ένα βελούδινο κάθισμα τουαλέτας και «μοναδικά ηχοτοπία».

Η τουαλέτα του Neptune προσφέρει στους τουρίστες την ευκαιρία να ρίξουν μια σόλο ματιά στον πλανήτη Γη, απολαμβάνοντας τη θέα στη μοναξιά.

«Μία από τις πρώτες ερωτήσεις που μας κάνουν για την εξάωρη #διαστημική πτήση μας είναι: "Ε, τι γίνεται όταν κάποιος θέλει να πάει στην τουαλέτα;"», έγραψε η εταιρεία στα social media της.

«Με απαλές, καταπραϋντικές χρωματικές αποχρώσεις, ζωντανά φυτά, εκπληκτική θέα από τα παράθυρα, προϊόντα υψηλών προδιαγραφών και μοναδικά ηχοτοπία, είναι το απόλυτο καταφύγιο για τους Εξερευνητές μας κατά τη διάρκεια του μεταμορφωτικού τους ταξιδιού στην άκρη του διαστήματος.

Τα βελούδινα καθίσματα στο καπάκι της τουαλέτας σημαίνουν ότι μπορείτε να μείνετε άνετα για λίγο και να απολαύσετε μια στιγμή μοναξιάς.

Και επειδή υπάρχει Wi-Fi, μπορείτε να βγάλετε ακόμα και μια selfie από το μπάνιο σε μεγάλο υψόμετρο».

Πόσο κοστίζει μια βόλτα με το διαστημικό αερόστατο;

Όπως είναι λογικό, το τίμημα για αυτή την απίστευτη εμπειρία ζωής, κάνει το πορτοφόλι να... αναστενάζει.

Για να κλείσετε μια θέση στο Neptune, η Space Perspective απαιτεί μια επιστρεπτέα προκαταβολή που ξεκινά από 1.000 δολάρια. Το συνολικό κόστος της θέσης θα κοστίσει στους τουρίστες 125.000 δολάρια.

Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό ποσό, ωστόσο είναι πολύ φθηνότερο από τις τιμές του Richard Branson στη Virgin Galactic. Το ταξίδι στο Μπράνσον διαρκεί επίσης μόνο 90 λεπτά.

Ενώ η Space Perspective προσφέρει στους τουρίστες δύο ώρες για να δουν την καμπύλη της Γης, το μελανό μαύρο του διαστήματος και τη λεπτή μπλε γραμμή της ατμόσφαιράς μας.

Αυτό είναι, άλλωστε, αυτό που η εταιρεία αποκαλεί «η πεμπτουσία της εμπειρίας του αστροναύτη». Αν και, δεν θα υπάρχει καθόλου έλλειψη βαρύτητας.

Υπερπολυτέλεια στο διαστημικό αερόστατο

Το τροχιακό διαστημόπλοιο μπορεί επίσης να υπερηφανεύεται για μια «εξαιρετικά εξατομικευμένη» εμπειρία για τους επιβάτες του που έχουν πληρώσει αδρά για να ταξιδέψουν με αυτό στο διάστημα.

«Αν μπορείτε να το ονειρευτείτε, η ομάδα μας είναι έτοιμη και περιμένει να συνεργαστεί μαζί σας για να το κάνει πραγματικότητα», γράφει η εταιρεία στην ιστοσελίδα της.

«Από το μενού και τα κοκτέιλ επί του σκάφους, μέχρι το soundtrack και το φωτισμό, οι προσωπικές σας προτιμήσεις μπορούν να ενσωματωθούν στην πτήση σας».

Ο αριθμός των επιβατών είναι επίσης προσαρμόσιμος - ανάλογα με το πόσο πληρώνετε. Αλλά συνολικά, το διαστημικό αερόστατο μπορεί να χωρέσει μέχρι και οκτώ τουρίστες στο σκάφος.

Το Neptune διαθέτει μακρόστενα ορθογώνια παράθυρα 360 μοιρών για θέαση, γεγονός που το διαφοροποιεί από τα παράθυρα τύπου φινιστρίνι της Virgin Galactic.

Η σύνδεση Wi-Fi επιτρέπει επίσης στους επιβάτες να κάνουν βιντεοκλήσεις στην οικογένεια και τους φίλους τους στη Γη.

Τα αφεντικά της εταιρείας οραματίζονται ταξίδια για γάμους, δείπνα, ακόμη και οικογενειακές ημερήσιες εκδρομές.

Η εμπειρία διαρκεί περίπου έξι ώρες από την εκτόξευση έως την προσγείωση, συμπεριλαμβανομένων περίπου τεσσάρων ωρών χρόνου στον ουρανό.

Η άνοδος του Neptune κορυφώνεται στην άκρη του διαστήματος, πάνω από το 99% της γήινης ατμόσφαιρας, καθιστώντας τους επιβάτες (τεχνικά) αστροναύτες σύμφωνα με τα πρότυπα της Nasa.

Οι πτήσεις πρόκειται να ξεκινήσουν το 2024.

πηγή: iefimerida.gr

 

 

 

 

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση