Google: Διαψεύδει τη φήμη ότι κλείνει το Gmail τον Αύγουστο

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024 13:12 Google: Διαψεύδει τη φήμη ότι κλείνει το Gmail τον Αύγουστο

Η Google αναγκάστηκε να δηλώσει δημοσίως ότι το Gmail «είναι εδώ για να μείνει» μετά από μια φάρσα που ισχυριζόταν ότι η πιο δημοφιλής υπηρεσία email κλείνει, η οποία διαδόθηκε ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μια ανάρτηση στο X, πρώην Twitter, η οποία έχει προβληθεί περισσότερες από επτά εκατομμύρια φορές, ισχυριζόταν ότι το Gmail θα έκλεινε τον Αύγουστο. Και η Google χρησιμοποίησε την ίδια πλατφόρμα για να διαψεύσει τον ισχυρισμό.

H φάρσα βασίζεται σε ένα πραγματικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έστειλε η Google το 2023, με το οποίο ειδοποιούσε τον κόσμο ότι το Gmail θα σταματούσε την πρόσβαση στην πιο βασική προβολή HTML.

Η αρχική προβολή HTML χρησιμοποιήθηκε όταν το Gmail ξεκίνησε το 2004 και θα ήταν αγνώριστη για τους περισσότερους ανθρώπους που χρησιμοποιούν την υπηρεσία σήμερα.

Η ψευδής ανάρτηση έχει αλλάξει κάποιες λέξεις του αρχικού email ώστε να φαίνεται ότι αφορά την υπηρεσία Gmail στο σύνολό της.

«Επικοινωνούμε για να μοιραστούμε μια σημαντική ενημέρωση σχετικά με το Gmail», αναφέρει η viral ανάρτηση. «Μετά από χρόνια σύνδεσης εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, επιτρέποντας την απρόσκοπτη επικοινωνία και προωθώντας αμέτρητες συνδέσεις, το ταξίδι του Gmail φτάνει στο τέλος του».

Το Gmail είναι η πιο δημοφιλής υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον κόσμο, με περισσότερους από 1,5 δισ. ενεργούς χρήστες παγκοσμίως, σύμφωνα με το Statista.

Υπηρεσίες που «σκότωσε» η Google

Παρά την κατηγορηματική απόρριψη των ψευδών ισχυρισμών του email – φάρσα, είναι αλήθεια ότι η Google έχει κλείσει αρκετές υπηρεσίες της τα τελευταία χρόνια.

Μόνο το 2023, η Google «σκότωσε» την υπηρεσία παιχνιδιών Stadia, τη λειτουργία YouTube Stories που μοιάζει με το Snapchat και άρχισε να κλείνει παλιούς και ανενεργούς λογαριασμούς Gmail.

Έχει επίσης ανακοινώσει σχέδια για το κλείσιμο του Google Podcasts, αν και η λειτουργία αυτή έχει ουσιαστικά αντικατασταθεί από το YouTube Music, το οποίο επίσης της ανήκει.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση