Aυστραλία: Η απόκοσμη ροζ λάμψη στον ουρανό δεν ήταν τελικά εισβολή εξωγήινων...

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2022 16:14 Aυστραλία: Η απόκοσμη ροζ λάμψη στον ουρανό δεν ήταν τελικά εισβολή εξωγήινων...

Οι κάτοικοι της πόλης Μιλντούρα στην Αυστραλία έμειναν άφωνοι το βράδυ της Τετάρτης (20/7) κοιτάζοντας τον ουρανό, που είχε πάρει μια απόκοσμη ροζ λάμψη. Η εξήγηση για το μυστήριο ήταν τελικά πολύ ...πεζή.

Όταν μια ροζ λάμψη φώτισε τον βραδινό ουρανό πάνω από μια πόλη της Αυστραλίας την Τετάρτη, η κάτοικος Τάμι Σαμόφσκι αναρωτήθηκε αν είχε φτάσει η αποκάλυψη. «Ήμουν απλώς μια ήρεμη μαμά και έλεγα στα παιδιά μου: «Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε», είπε στο BBC. «Μα μέσα μου έλεγα, τι στο καλό είναι αυτό;»

Όπως αποδείχθηκε ότι ήταν φως που προερχόταν από ένα αγρόκτημα κάνναβης λίγο έξω από την πόλη, στη βόρεια Βικτώρια. Αλλά όπως και άλλοι έκπληκτοι ντόπιοι, η γυναίκα νόμισε οτι συνέβαινε κάτι πολύ πιο μυστηριώδες, από εισβολή εξωγήινων, μέχρι αστεροειδή;

Ένας άλλος ντόπιος, σκέφτηκε αρχικά ότι ήταν ένα πραγματικά λαμπερό κόκκινο φεγγάρι ,πριν συνειδητοποιήσει ότι το φως προερχόταν από το έδαφος. «Όλα αυτά τα σενάρια για το τέλος του κόσμου πέρασαν από το μυαλό μου», είπε στο BBC, προσθέτοντας οτι σκέφτηκε ακόμη και οτι πρόκειται για τη νέα σεζόν του Stranger Things

Τελικά, το μυστικό αγρόκτημα αποκαλύφθηκε. Η φαρμακευτική εταιρεία Cann Group επιβεβαίωσε ότι τα φώτα ήταν από την τοπική μονάδα της φαρμακευτικής κάνναβης, όπου είχαν μείνει ανοιχτά τα στόρια. Η εν λόγω εταιρεία ήταν η πρώτη στην Αυστραλία που εξασφάλισε άδεια για την καλλιέργεια κάνναβης, για ιατρικούς και ερευνητικούς σκοπούς.

Η φαρμακευτική κάνναβη νομιμοποιήθηκε στην Αυστραλία το 2016, αλλά η ψυχαγωγική χρήση του ναρκωτικού απαγορεύεται. Υπάρχουν ελάχιστες εγκαταστάσεις καλλιέργειας και οι τοποθεσίες τους είναι άκρως απόρρητες για λόγους ασφαλείας.

Τα φώτα με κοκκινωπή απόχρωση χρησιμοποιούνται για να βοηθήσουν την ανάπτυξη της καλλιέργειας. Συνήθως, τα στόρια συσκότισης κατεβαίνουν το σούρουπο. Την Τετάρτη δεν λειτούργησαν, αποκάλυψε εκπρόσωπος της Cann Group. Και επειδή ήταν μια συννεφιασμένη νύχτα, τα φώτα δημιούργησαν όλο αυτό το οπτικό εφέ που μπορούσε να εντοπιστεί σχεδόν μια ώρα από την εγκατάσταση.

Στη Μιλντούρα και τις γύρω πόλεις, άνθρωποι βγήκαν σε αυλές για να φωτογραφίσουν το φαινόμενο. «Η φαντασία των παιδιών κάλπασε και σαφώς αναφέρθηκε το θέμα των εξωγήινων», δήλωσε η Αλεξάντρια Τάλεντ. «Ο σύζυγος μου κι εγώ ήμασταν λίγο πιο αισιόδοξοι», συμπλήρωσε.

Πηγή: newsbomb.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση