Οι επιχειρηματίες που έγιναν… αγρότες στη Λαμία!

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 23 Ιουλίου 2022 08:55 Οι επιχειρηματίες που έγιναν… αγρότες στη Λαμία!

Στο φιλόδοξο πρόγραμμα επένδυσης στην υδροπονία Bellamia Farms, που αναπτύσσεται λίγο έξω από τη Λαμία, αναφέρονται σήμερα τα parapolitika.gr.

Στο άρθρο "Οι βιομήχανοι που έγιναν… αγρότες - Γνωστά επιχειρηματικά ονόματα επενδύουν στην υδροπονία" διαβάζουμε πως μέτοχος της εταιρείας είναι το fund WCI, πρόεδρος ο Δημήτρης Μηλιάκος και διευθύνων σύμβουλος ο Σταύρος Ταμπάογλου.

Η αρχική επένδυση υπολογίζεται στα 30 εκατ. ευρώ για την κατασκευή θερμοκηπίου 160 στρεμμάτων, με υποδομές παραγωγής, καλλιέργειας και συσκευασίας ντοματικών προϊόντων, αλλά και έναν σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας υψηλής απόδοσης.

Η Bellamia, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει συμφωνήσει με την ΕΤΑΔ για την εκμίσθωση 255 στρεμμάτων στη θέση Κοκκινόγεια του Δήμου Λαμιέων και στο Αυλάκι του Δήμου Στυλίδας, προκειμένου να αναπτύξει υποδομές καθετοποιημένης παραγωγής τριών ειδών υδροπονικής ντομάτας. 

Παράλληλα, η εταιρεία έχει βάλει στόχο να αξιοποιήσει και την έκταση 370 στρεμμάτων στην οποία παραμένουν εδώ και χρόνια τα «κουφάρια» των πάλαι ποτέ ελληνικών κλωστοϋφαντουργιών Βόμβυξ και Βομβυκρύλ. 

Αξίζει, ακόμα, να αναφέρουμε πως μεταξύ των βιομηχάνων - αγροτών του άρθρου είναι και το όνομα του επιχειρηματία Σπύρου Θεοδωρόπουλου, του γνωστού "Mr Chipita", που μέσω της εταιρείας Wonderplant παράγει υδροπονικές ντομάτες στη Δράμα. Η παραγωγή της Wonderplant φτάνει σήμερα τους 10.000 τόνους, ενώ πρόσφατα έκανε ακόμα μία επένδυση για την επέκταση της παραγωγής της.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση