"Χακί" Νοσηλευτές - Νοσηλεύτριες στο Δίστομο

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2022 19:40 "Χακί" Νοσηλευτές - Νοσηλεύτριες στο Δίστομο

Εκπαιδευτική - προσκυνηματική επίσκεψη στο Δίστομο Βοιωτίας, προκειμένου να ενημερωθούν για την Σφαγή των 223 κατοίκων του από τους Γερμανούς Ναζί στις 10 Ιουνίου 1944, πραγματοποίησαν πρόσφατα σπουδαστές και σπουδάστριες της ανωτάτης στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής.

68 Χρόνια μετά,  η αντιπροσωπεία της Σχολής επισκέφθηκε το Μαυσωλείο και το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου, όπου ενημερώθηκαν για το πιο άγριο και ειδεχθές έγκλημα κατά αμάχων των γερμανικών στρατευμάτων. Αλλά και για τη βοήθεια που προσέφεραν εθελοντές νοσηλευτές και νοσηλεύτριες του Ερυθρού Σταυρού φροντίζοντας επιτόπου τραυματίες, όπως αποτυπώνεται και στην επόμενη φωτογραφία.


 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση