Η ΕΑΒ και οι υποδομές στην Τανάγρα στο στόχαστρο της Lockheed Martin

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2022 23:46 Η ΕΑΒ και οι υποδομές στην Τανάγρα στο στόχαστρο της Lockheed Martin

Η Τανάγρα είναι πιθανόν να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα επισκευαστικά αεροπορικά κέντρα ολόκληρης της Ευρώπης. 

Αν επαληθευτούν οι ασφαλείς πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές, που επικαλείται σήμερα ο Βηματοδότης, βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις, μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της αμερικανικής Lockheed Martin για την εξαγορά σημαντικού μεριδίου της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ), που εδρεύει στο δήμο της Βοιωτίας. 

Το μεγαλεπήβολο, όπως χαρακτηρίζεται,  σχέδιο εξαγοράς της ΕΑΒ συνδέεται με τις ανάγκες συντήρησης των αναβαθμισμένων F-16 και των επερχόμενων F-35. Στόχος είναι να μετατραπεί η ΕΑΒ σε ένα διεθνές κέντρο συντήρησης και αναβάθμισης πολεμικών αεροσκαφών από την Αίγυπτο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και από την ευρύτερη ζώνη της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. 

Αρκεί βέβαια να ξεπεραστούν "οι συνδικαλιστικού τύπου αγκυλώσεις και δεσμεύσεις που βασανίζουν εδώ και δεκαετίες την ΕΑΒ".

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση