Η Λαμία του 2028 (του Θανάση Ντούζγου)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 29 Αυγούστου 2023 08:10 Η Λαμία του 2028 (του Θανάση Ντούζγου)

Γράφει ο Χειρουργός Οφθαλμίατρος Θανάσης Ντούζγος, Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Λαμιέων.

Συζητώντας με τους συμπολίτες μας σε αυτή την προεκλογική περίοδο διαπιστώνω ότι πολλοί δεν έχουν συνειδητοποιήσει τη δουλειά που έχει γίνει την προηγούμενη τετραετία, τα αποτελέσματά της και το που θα βρίσκεται η πόλη στο κατώφλι των επόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών του 2028.  Η Λαμία του 2028 θα είναι μια τελείως διαφορετική πόλη με σύγχρονες υποδομές, οι οποίες θα ενισχύσουν το ρόλο της ως έδρα και πρωτεύουσα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Συγκεκριμένα θα έχει διαμορφωθεί και θα έχει αποδοθεί στο κοινό ο χώρος της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, με σύγχρονο εκθεσιακό χώρο, συνεδριακό κέντρο και χώρους αναψυχής. Θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί εκθέσεις και συνέδρια όλο το χρόνο αποτελώντας πόλο έλξης και ανάπτυξης για την περιοχή. Δίπλα ακριβώς θα βρίσκεται ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο όπου τα ήδη υπάρχοντα κλειστό γυμναστήριο, γήπεδα τένις και ποδοσφαίρου θα πλαισιώνονται επιτέλους από ένα σύγχρονο κλειστό κολυμβητήριο ολυμπιακών διαστάσεων που θα μπορεί να φιλοξενεί αγώνες Πανελλήνιου επιπέδου. Η αναβάθμιση του γηπέδου και των αθλητικών εγκαταστάσεων της Καμαρίτσας δημιουργούν ένα αθλητικό campus που παρόμοιό του δεν υπάρχει στη Στερεά Ελλάδα. Λίγο πιο πάνω και στο χώρο του πρώην στρατοπέδου Τσαλτάκη θα έχει δημιουργηθεί το σύγχρονο διοικητήριο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που θα φιλοξενεί όλες τις υπηρεσίες της και ακριβώς  δίπλα το νέο Δικαστικό Μέγαρο, αίτημα δεκαετιών του δικηγορικού κόσμου αλλά και όλων των συμπολιτών μας. Στη βόρεια πλευρά της πόλης το Νοσοκομείο μας θα αποκτήσει νέα ογκολογική πτέρυγα με δυνατότητα χημειοθεραπείας, ακτινοθεραπείας και σύγχρονο αμφιθέατρο, σημαντικό για την ιατρική εκπαίδευση και την πραγματοποίηση επιστημονικών εκδηλώσεων και συνεδρίων. Ένα έργο που θα ανακόψει την μετακίνηση των συμπολιτών μας προς τα αντίστοιχα κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλίας και θα μπορεί να υποστηρίξει ασθενείς από όλη τη Στερεά Ελλάδα, αποδίδοντας στο Νοσοκομείο μας αληθινό περιφερειακό χαρακτήρα.  Τέλος στο νότιο άκρο της πόλης, το  Πανεπιστημιακό campus στο χώρο του πρώην ΤΕΙ θα έχει επεκταθεί και αναβαθμιστεί κτηριακά, με τη δημιουργία επιτέλους φοιτητικών εστιών, δομών απαραίτητων για τη λειτουργία και την ανάπτυξη του Πανεπιστημίου.

Τα παραπάνω έργα έχουν δυο κοινά χαρακτηριστικά. Πρώτον είναι έργα με ολοκληρωμένες μελέτες και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Άρα είναι έργα που δεν ανήκουν στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας αλλά έργα ρεαλιστικά που θα πραγματοποιηθούν τα επόμενα χρόνια. Δεύτερον είναι έργα που προέκυψαν από πολύ δουλειά και κυρίως συνεργασία όλων των φορέων, της κεντρικής κυβέρνησης και των βουλευτών του νομού, της Περιφέρειας και του Δήμου. Ο ρόλος της δημοτικής  αρχής και του Δημάρχου μας Θύμιου Καραΐσκου ήταν καθοριστικός, ιδιαίτερα στον τομέα των αθλητικών εγκαταστάσεων και της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας.

Το 2019 αναλάβαμε ένα πολύ δύσκολο έργο. Να βγάλουμε την πόλη μας από την καθοδική πορεία του προηγούμενου διαστήματος, να οραματιστούμε μια νέα Λαμία και να εργαστούμε σκληρά για να τη δημιουργήσουμε. Με συνεργασία όλων των φορέων η πόλη μας αποκτά σύγχρονες υποδομές, οι οποίες θα έχουν θετικό οικονομικό αποτύπωμα ακόμη και στο τελευταίο χωριό του δήμου μας.

Ίσως είναι πλέον καιρός να σταματήσουμε τον μηδενισμό και την απαξίωση της πόλης μας και να δούμε τη μεγάλη εικόνα. Έχουν μπει πλέον τα θεμέλια ισχυρής αναπτυξιακής προοπτικής η οποία δεν πρέπει να ανακοπεί αλλά να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο ώστε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος. Γι’ αυτό ζητάμε εκ νέου την εμπιστοσύνη και την ψήφο σας. Άλλωστε η «Περήφανη Πόλη» δεν έχει την έννοια της αλαζονείας, αλλά της σκληρής δουλείας ώστε να μπορούμε να κοιτάμε στο τέλος της ημέρας όλους εσάς που μας εμπιστευτήκατε στα μάτια.

Θανάσης Ντούζγος
Χειρουργός Οφθαλμίατρος
Αναπληρωτής Δημάρχου Λαμιέων,
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση