Κινηματογραφικές Κυριακές με ΔΗΠΕΘΕΡ και 16ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 29 Απριλίου 2023 16:00 Κινηματογραφικές Κυριακές με ΔΗΠΕΘΕΡ και 16ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Λαμίας

Τρία Κυριακάτικα πρωινά νεανικού κινηματογράφου - Το Δη.Πε.Θε. Ρούμελης και το 16ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Λαμίας ενώνουν τις δυνάμεις τους, για να προσφέρουν μια διαφορετική κινηματογραφική εμπειρία στα παιδιά και τους νέους της πόλης!

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ρούμελης σε συνεργασία με τον Κινηματογραφικό Όμιλο του 16ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Λαμίας,  διοργανώνουν κινηματογραφικές προβολές με ταινίες μεγάλου μήκους για παιδιά και νέους.

Θέλοντας να δώσουμε την ευκαιρία στους νέους θεατές, να απολαύσουν ταινίες φτιαγμένες ειδικά για αυτούς και σε συνεργασία με την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Νεανικό Πλάνο, που ειδικεύεται 30 χρόνια τώρα σε εκπαιδευτικές κινηματογραφικές δράσεις και τη διανομή ταινιών για παιδιά και νέους, επιλέξαμε τρεις αριστουργηματικές ταινίες, αναβιώνοντας το θεσμό του κυριακάτικου Σινεάκ.

Οι προβολές θα γίνουν με ελεύθερη είσοδο στο Δημοτικό Θέατρο σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

  • Κυριακή 30 Απριλίου 11πμ: “Το αγόρι και ο κόσμος”.

Μια ταινία του Alê Abreu, 2013

Μια συναρπαστική, πολυβραβευμένη ταινία με κινούμενα σχέδια χωρίς λόγια για τις ηλικίες από 7 έως 97 ετών! Διάρκεια 81΄

Υπόθεση: Η ιστορία ενός Αγοριού, που φεύγει από το χωριό του και πηγαίνει στην πόλη για να συναντήσει τον πατέρα του, ο οποίος αναζητά εργασία ως εσωτερικός μετανάστης. Στο ταξίδι αυτό, το Αγόρι παρατηρεί το αντιφατικό πρόσωπο της σύγχρονης Βραζιλίας, που θα μπορούσε να είναι μια οποιαδήποτε χώρα στην εποχή της παγκοσμιοποίησης. Η ταινία, συναρπάζει με τα σχέδια, τα χρώματα και τη μουσική. Δεν έχει διαλόγους «για να μη λερωθεί αυτό το διαμάντι με περιττά πράγματα», όπως έγραψε ο κριτικός της γαλλικής «L’ Express».

  • Κυριακή 7 Μαΐου 11πμ: “Η ορχήστρα της ανακύκλωσης”

Ντοκιμαντέρ του 2015. Διάρκεια 84΄ Η «Ορχήστρα ανακύκλωσης της Κατέουρα» είναι μια ομάδα μουσικών που παίζουν όργανα κατασκευασμένα από σκουπίδια. Με την καθοδήγηση του ιδεαλιστή διευθυντή της Φάβιο Τσάβεζ, η ορχήστρα πρέπει να βρει τον δρόμο της μέσα από εμφανίσεις σε μεγάλα γήπεδα και sold out παραστάσεις. Όταν η Κατέουρα πλήττεται από φυσική καταστροφή, ο Φάβιο πρέπει να βρει κάποιον τρόπο να κρατήσει την μπάντα και να προσφέρει ελπίδα στην πόλη.

  • Κυριακή 14 Μαΐου 11πμ:  “Ο Ψύλλος”

Μια ταινία του Δημήτρη Σπύρου, 1990, διάρκεια 90΄

Υπόθεση: Ο Ηλίας Σειλαϊδής ζει σ’ ένα ορεινό χωριό της επαρχίας Ολυμπίας και πηγαίνει στην τελευταία τάξη του δημοτικού. Κανείς, όμως, δεν τον φωνάζει με το όνομά του –τον φωνάζουν Ψύλλο, όπως είναι o τίτλος της χειρόγραφης εφημερίδας, πoυ συντάσσει και εκδίδει μόνος του. Ο Ηλίας αντιμετωπίζεται σκωπτικά από τους περισσότερους συγχωριανούς του, ο ίδιος όμως ονειρεύεται να ταξιδέψει, o Ψύλλος τον βοηθά να σπάσει τα σύνορα του χωριού του, του δίνει τα φτερά να πετάξει μακριά… Mια αριστουργηματική ταινία του ελληνικού κινηματογράφου, πολυβραβευμένη, ταινία σταθμός στο νεανικό σινεμά.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση