Παναθηναϊκός - Λαμία 2-0: Έχασε με το κεφάλι ψηλά

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 05 Φεβρουαρίου 2023 18:58 Παναθηναϊκός - Λαμία 2-0: Έχασε με το κεφάλι ψηλά

Για πάνω από 30 λεπτά η ομάδα της Φθιώτιδας έπαιξε με παίκτη λιγότερο και έβαλε δύσκολα στον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος…

Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε στο Απόστολος Νικολαΐδης η Λαμία γνωρίζοντας την ήττα με 2-0 από τον Παναθηναϊκό στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής.

Παρά την καλή εμφάνιση απέναντι σε έναν επίσης πολύ καλό και με φαντασία Παναθηναϊκό, δεν μπόρεσε η ομάδα του Σάββα Παντελίδη να αποφύγει την τελευταία θέση της βαθμολογίας μετά και τη νίκη του Ιωνικού επί του Άρη.

Η Φθιωτική ομάδα στάθηκε άτυχη στο ξεκίνημα του παιχνιδιού όταν σε απάντηση μιας κλασικής ευκαιρίας που δημιούργησαν οι αντίπαλοι άνοιξαν το σκορ, ενώ στο 65’ είδαν τον Στάνκο να αποβάλλεται σε μια φάση που ο VAR ειδοποίησε τον διαιτητή για κόκκινη και ενώ εκείνος είχε αποφασίσει για κίτρινη.

Το τελικό σκορ γράφτηκε στο 92΄ σε μια ακόμη ομαδική προσπάθεια των γηπεδούχων που έδειξαν να παίρνουν πολύ σοβαρά το παιχνίδι απέναντι στον ουραγό του πρωταθλήματος.

Το παιχνίδι

Δεν άλλαξε το σύστημα αλλά φρόντισε να βάλει παίκτες με αμυντικογενή χαρακτηριστικά σε θέσεις όπου ο Παναθηναϊκός παρουσιάζει ιδιαίτερη δραστηριότητα ο Σάββας Παντελίδης. Έτσι δεξιά είδαμε εκτός από το Σιμόν και τον Βασιλαντωνόπουλο. Κεντρικό δίδυμο ήταν οι Παύλοβετς και Κορνέζος, αριστερά ο Αμπάντα. Μπροστά τους οι Τζανδάρης και Στάνκο, αριστερά στα χαφ ο Ρόμανιτς και 10αρι ο Μαρτίνεθ. Στην επίθεση μόνος του ο Βέργος.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε δυνατά, με τη Λαμία να τον περιμένει στη σέντρα δείχνοντας ικανή να βγει επικίνδυνα στην αντεπίθεση, κάτι που έγινε δύο - τρεις φορές στα πρώτα 14 λεπτά με ανολοκλήρωτες όμωςπροσπάθειες.

Στο 14’ μάλιστα αντί να γίνει το 0-1 έγινε το 1-0! Ο Ρόμανιτς έβγαλε τετ-α-τετ τον Βέργο με τον Μπρινιόλι. Ο τελευταίος καπάκωσε κυριολεκτικά την μπάλα στο πλασέ του επιθετικού της Λαμίας και έδωσε γρήγορα συνέχεια στο παιχνίδι. Αριστερά ο Αμπάντα έχασε τον Μαντσίνι που άλλαξε γρήγορα με τον Βαγιαννίδη και στη συνέχεια ο Αργεντίνος έβγαλε κάθετη στον Ιωαννίδη. Τρίπλα του τελευταίου στον Παύλοβετς και πάσα προ του Σαράνοφ στον Κλέινχεισλερ που πλάσαρε την μπάλα στα δίχτυα! Αυτό ήταν το γκολ για ιδανικό ντεμπούτο του Ούγγρου στην αρχική 11αδα του τριφυλλιού.

Η καθοριστική επέμβαση του Μπρινιόλι: και το 1-0:

Στο 18’ και δεύτερη τελική για τη Λαμία στο παιχνίδι με τον Μαρτίνεθ από την ίδια περίπου θέση να σουτάρει και να μπλοκάρει άνετα και πάλι ο Μπρινιόλι.

Ο αγώνας στο υπόλοιπο του πρώτου μέρους κύλησε στο ίδιο τέμπο με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να παίξουν από τα πλάγια, χωρίς όμως να έχουν φάση επικίνδυνη στα καρέ του Σαράνοφ. Η Λαμία αντίθετα βασιζόμενη στις αντεπιθέσεις στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων άγγιξε το γκολ με τον Ρόμανιτς.

Ο Σέρβος επιχείρησε τη σέντρα που βγήκε σε σουτ που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Μπρινιόλι.

Η σέντρα - σουτ του Ρόμανιτς:

Η επανάληψη

Η πρώτη καλή στιγμή στην επανάληψη ανήκει στον ΠΑΟ με άστοχο πλασέ του Ιωαννίδη από πολύ κοντά ύστερα από σέντρα του Βαγιαννίδη στο 48’.

Στο 51΄ η Λαμία κέρδισε τρία απανωτά κόρνερ. Στο δεύτερο ο Μαρτίνεθ βρήκε το Βέργο που με το κεφάλι ανάγκασε τον Μπρινιόλι σε νέα σπουδαία επέμβαση!

Πίεση από τη Λαμία:

Είναι χαρακτηριστικό ότι στα πρώτα 10 λεπτά η Λαμία κέρδισε έξι κόρνερ! Από αυτά έβγαλε δύο τελικές η μία στην εστία.

Στο 58’ μια έξοχη μακρινή μπαλιά του Τζανδάρη για τον Βέργο έφερε το φορ της Λαμίας σε θέση βολής το σουτ που επιχείρησε όμως ήταν άστοχο.

Δε θα ήταν υπερβολή αν καταγράψουμε ότι μέχρι το 60’ η υπεροχή της Λαμίας ήταν ξεκάθαρη και ο Σάββας Παντελίδης αποφάσισε να την ενισχύσει ακόμη περισσότερο με την είσοδο των σαφώς πιο επιθετικών Τσιλούλη και Σλίβκα στις θέσεις των Βασιλαντωνόπουλου και Τζανδάρη.

Ότι ενδεχομένως να μην μπορούσε να πετύχει η ομάδα του Γιοβάνοβιτς αγωνιστικά, το πέτυχε ο VAR στο 66’ υποδεικνύοντας ως κόκκινη το μαρκάρισμα του Στάνκο πάνω στον Τσέριν και ενώ ο Καραντώνης είχε δώσει κίτρινη.

Σε αυτό το σημείο το ματς είχε τελειώσει και στην εκτέλεση του φάουλ μάλιστα ο Πούχατς σημάδεψε το δοκάρι, ενώ στη συνέχεια της φάσης νέο σουτ από τον ίδιο παίκτη απέκρουσε δύσκολα ο Σαράνοφ.

Η αλλαγή του Νούνιες στο 68’ στη θέση του Μαρτίνεθ ήταν για να ενισχυθεί αμυντικά το κέντρο για να μη γίνει πιο εύκολο το έργο των πρασίνων.

Ο Παναθηναϊκός που άγγιξε το γκολ αμέσως μετά στο 71’, με τον Ιωαννίδη να σουτάρει και τον Σαράνοφ να αποκρούει.

Στο 78’ από ένα κόρνερ που παραχώρησε ο Αμπάντα (δεν τον ενημέρωσαν οι συμπαίκτες του ότι δεν είχε άνθρωπο πίσω του) ο Τσέριν έπιασε το σουτ που μπλόκαρε ο Σαράνοφ, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό το σουτ του Βαγιαννίδη έφυγε άουτ.

Χωρίς να έχει κάτι να χάσει ο Παντελίδης στο 81’ πέρασε Τόσιτς και Μανούσο στο παιχνίδι (βγήκαν Ρόμανιτς και Βέργος). Το ντεμπούτο του Σέρβου στο Ελληνικό πρωτάθλημα δε συνοδεύτηκε από κάτι καλό, θα ήταν δύσκολο άλλωστε απέναντι σε μια πολύ έμπειρη και καλή ομάδα και με αριθμητικό μειονέκτημα.

Στο 92' μάλιστ αέγινε και το 2-0 με ομαδική προσπάθεια και τελική κεφαλιά από τον πεσμένο στο έδαφος Σπόραρ.

Το 2-0:

Αν πάντως το Φθιωτικό συγκρότημα συνεχίσει έτσι και σε παιχνίδια με αντιπάλους σαφώς περισσότερο στα μέτρα του, τότε η σωτηρία πρέπει να θεωρείται βέβαιη.

Όσο για τον Παναθηναϊκό με αυτή την νίκη επέστρεψε στην κορυφή έστω και με παιχνίδι περισσότερο καθώς δεν έγινε το ματς της ΑΕΚ στο Περιστέρι.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Ρόυμπεν, Σένκεφελντ, Πούχατς, Ιωαννίδης (81’ Σπόραρ), Κλέινχεισλερ (60’ Παλάσιος), Μπερνάρ, Τσέριν, Μαντσίνι (81’ Τσόκαϊ), Σάρλια

Στον πάγκο για τον Παναθηναϊκό ήταν οι: Λοντίγκιν, Χουάνκαρ, Σάντσες, Κώτσιρας, Πούγγουρας και Καμπετσής.

Λαμία (Σάββας Παντελίδης): Σαράνοφ, Αμπάντα, Παύλοβετς, Τζανδάρης (61’ Σλίβκα), Στάνκο, Ρόμανιτς (81’ Τόσιτς), Κορνέζος, Σιμόν, Βέργος (81’ Μανούσος), Βασιλαντωνόπουλος (61’ Τσιλούλης), Μαρτίνεθ (68’ Νούνιες).

Στον πάγκο για την Λαμία ήταν και οι: Γκαραβέλης, Γκοράνοβ, Τζανετόπουλος, Ασκόφσκι.

Διαιτητές: Δημήτριος Καραντώνης, Χρυσούλα Κουρομπύλια, Χασάν Κούλα

4ος Διαιτητής: Κωνσταντίνος Τσετσίλας

Το παιχνίδι:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση