ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Το Ράλλυ των ανατροπών - Μπροστά ο Ροβάνπερα

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου 2023 09:14 ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Το Ράλλυ των ανατροπών - Μπροστά ο Ροβάνπερα

Θα το κάνει όπως το 2021? Εγκατέλειψε στη 10η ειδική ο περσινός νικητής Τιερί Νεβίλ. Σφήνα στην κυριαρχία των ΤΟΥΟΤΑ ο Ντένις Σόρντο, μετά το πρόβλημα του Ογιέ. 1ο αμιγώς ελληνικό πλήρωμα οι Καρέλλης - Παναγιωτούνης. Σε Ταρζάν και Γραμμένη το φινάλε του μεγάλου εθνικού μας αγώνα…

«Ήταν δύσκολα, αλλά είμαι ευχαριστημένος με τον τρόπο που οδηγήσαμε. Ήμασταν γρήγοροι, πιέσαμε αρκετά, αλλά αφήσαμε ένα περιθώριο ασφαλείας στα σκληρά σημεία, κάτι που φαίνεται πως λειτούργησε. Δεν αντιμετωπίσαμε προβλήματα, οδηγήσαμε σταθερά, χωρίς υπερβολές», δήλωσε μετά το τέλος και της 3ης ημέρας του 70ου ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις ο πρωταθλητής της ΤΟΥΟΤΑ Kalle ROVANPERÄ που με συνοδηγό τον Jonne HALTTUNEN, οδηγούν από την τελευταία ειδική στο Ελευθεροχώρι, τον αγώνα.

Για να φτάσει στην πρώτη θέση της γενικής όμως ο Φινλανδός συνέβησαν πολλά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ο περσινός νικητής του Ακρόπολις Thierry Neuville εγκατέλειψε με σπασμένη ανάρτηση στην 10η ειδική και ενώ οδηγούσε σταθερά τον αγώνα σχεδόν όλο αυτό το διάστημα.

Πίσω του ήταν μόνο ο Sebastien Ogier ο μοναδικός οδηγός που αμφισβήτησε τα πρωτεία του Βέλγου στην 7η ειδική όταν με εκπληκτικό πέρασμα στην Παύλιανη τέθηκε επικεφαλής. Ο Neuville απάντησε με το γρηγορότερο χρόνο στις Καρούτες και ξαναπέρασε πρώτος, ενώ στο Ελευθεροχώρι ο Kale Rovanpera, ο άνθρωπος που είχε εντυπωσιάσει το 2021 στο Ράλλυ των Θεών (στην 1η χρονιά ξανά ως WRC) «ξαναχτύπησε» κερδίζοντας την 2η ειδική στον αγώνα την ίδια μάλιστα ημέρα (προηγήθηκε η Παύλιανη όπου κι εκείνος όπως κι ο ομοσταυλός του Ogier κινήθηκαν εντυπωσιακά).

Ο Φινλανδός συνέχισε στο ίδιο τέμπο και στις τρεις επόμενες ειδικές και εκμεταλλευόμενος τη σπασμένη ανάρτηση και δύο κλαταρισμένα πίσω ελαστικά του Ogier, πέρασε πρώτος. Ο Γάλλος κατάφερε να κρατηθεί 4ος, ενώ 3ος είναι ο άλλος οδηγός της ΤΟΥΟΤΑ Elfyn Evans.

2ος πέρασε ο Dany Sordo με το Hyundai i20 N Rally HYBRID, σπάζοντας την κυριαρχία των ΤΟΥΟΤΑ.

Ιδιαίτερη χαρά για τη Λαμία και τη Φθιώτιδα γενικότερα στο τέλος της 3ης ημέρας για τη η 1η θέση της Citroen Karellis Racing Team και το αμιγώς ελληνικό πλήρωμά της, των Χρυσόστομου Καρέλλη και Ηλία Παναγιωτούνη. Οδηγώντας στα γνώριμα βουνά ο Χρυσόστομος με τη βοήθεια του συνοδηγού του, αναρριχήθηκαν τόσο στη γενική όσο και μεταξύ των Ελληνικών πληρωμάτων.

«Οι ειδικές είχαν μεγάλη φθορά από τα προπορευόμενα αυτοκίνητα και ο δρόμος ήταν γεμάτος πέτρες. Είμαι ευχαριστημένος που γυρίσαμε πίσω χωρίς προβλήματα. Αύριο ο στόχος μας είναι να επιστρέψουμε στον τερματισμό», ήταν η δήλωση του Λαμιώτη οδηγού μετά το πέρας της 3ης και δυσκολότερης - μέχρι τώρα - ημέρας του αγώνα.

Το 70ο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις ολοκληρώνεται την Κυριακή στη Λαμία αφού πρώτα τα πληρώματα διανύσουν μερικά από τα πιο δύσκολα χιλιόμετρα ειδικών όπως παρακάτω:

SS13 Ταρζάν (Κυριακή 10/9, 08.50)

SS13 TARZAN

SS14 Γραμμένη 1 (Κυριακή 10/9, 10.00)

SS15 Γραμμένη 2 Wolf Power Stage (Κυριακή 10/9, 13.00)

SS14-15 GRAMMENI

Για αναλυτικές οδηγίες πρόσβασης σε κάθε μία από τις ειδικές διαδρομές πατήστε ΕΔΩ για τους πραγματικούς χρόνους άφιξης - τερματισμού ΕΔΩ.

Για το επίσημο πρόγραμμα «Πρώτα η Ασφάλεια» πατήστε ΕΔΩ.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση