ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Ο Ροβάνπερα είχε τον τελευταίο λόγο

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου 2023 20:57 ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Ο Ροβάνπερα είχε τον τελευταίο λόγο

Το Ράλλυ των Θεών και των ανατροπών πρόσφερε μεγάλες συγκινήσεις και κράτησε σε αγωνία τους θεατές μέχρι την τελευταία ειδική…

Πολλές και μεγάλες συγκινήσεις πρόσφερε το επετειακό 70ο ΕΚο Ράλλυ Ακρόπολις που είχε νικητή όπως και το 2021 τον οδηγό της ΤΟΥΟΤΑ Κάλε Ροβάνπερα.

Ο Φινλανδός ήταν ο άνθρωπος που κέρδισε την 1η και την τελευταία ειδική στο σκληροτράχηλο Ράλλυ, αλλά και ακόμη 5 (+ την υπερειδική) χτίζοντας μια άνετη διαφορά από τα πληρώματα που τον ακολούθησαν.

Βέβαια στην άνετη τελικά, όσο και δίκαιη όμως νίκη του, συνετέλεσαν πολλές ατυχίες όπως η εγκατάλειψη του Νεβίλ που μέχρι τα μισά της 3ης ημέρας ήταν πρώτος (9η ειδική), έχοντας πετύχει μέχρι τότε σε δύο ειδικές διαδρομές τους καλύτερους χρόνους. Μάλιστα μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο ο Βέλγος με το Hyundai i20 πάλευε να κρατήσει πίσω του τον άλλο οδηγό της ΤΟΥΟΤΑ, Σεμπαστιέν Οζιέ, που πέρασε αμέσως μετά πρώτος μέχρι και την προτελευταία ειδική της 3ης ημέρας. Τότε ήρθαν και για κείνον απανωτές ατυχίες και πλέον το τοπίο για τον Ροβάνπερα έμεινε καθαρό.

Αντίθετα η μάχη για τη 2η θέση παίχτηκε μέχρι την τελευταία στροφή. Αρχικά ο Κέβιν Σόρντο εκμεταλλεύτηκε την ατυχία του άλλου οδηγού της Hyundai και πέρασε 3ος πίσω από Οζιέ και Ροβάνπερα. Στην αμέσως επόμενη ειδική ο Έλφυν Έβανς με την 3η ΤΟΥΟΤΑ πέρασε εκείνος 3ος και στην τελευταία ειδική της 3ης ημέρας ήρθε η ολική ανατροπή με Ροβάνπερα - Σόρντο - Έβανς και 4ο τον Οζιέ.

Οι διαφορές μεταξύ Σόρντο και Έβανς, λύθηκαν τελικά την 3η ημέρα με τα χαμόγελα να είναι κυρίως στο στρατόπεδο του Ουαλού που διεκδικεί και τον πρώτο τίτλο της καριέρας στο WRC. Στην πρώτη (10/9) Ειδική, στη θρυλική "Ταρζάν", ο Έβανς πήρε 9'' από το Σόρντο και μαζί τη δεύτερη θέση, αλλά ο Ισπανός απάντησε στην επόμενη - στο πρώτο πέρασμα από τη "Γραμμένη".

Ο Έβανς όμως ήταν ταχύτερος από τον Σόρντο στην Power Stage και διατήρησε τη δεύτερη θέση στον τερματισμό. Ο Ουαλός πήρε και 4 επιπλέον βαθμούς με τη δεύτερη θέση στην Ειδική αυτή, αλλά φεύγει από την Ελλάδα με υστέρηση 33 βαθμών από τον Ροβάνπερα στο πρωτάθλημα, τρεις αγώνες πριν το τέλος της σεζόν.

Τους υπόλοιπους 3-2-1 βαθμούς της πεντάδας κέρδισαν οι Οτ Τάνακ (M-Sport Ford), Σόρντο και Εσαπέκα Λάπι (Hyundai).

Τάνακ και Λάπι ήταν οι οδηγοί που έκλεισαν την 5αδα, όμως πρέπει να αναφερθεί ότι ο οδηγός της FORD θα ήταν 2ος τελικά αν δεν είχε 3,40 λεπτά ποινής τη δεύτερη μέρα, όταν κυριολεκτικά πετούσε και είχε κερδίσει και δύο ειδικές.

Η τελική κατάταξη της 15αδας με τον Ιορδάνη Σερδερίδη σε αυτή:

Ο Χρυσόστομος Καρέλλης

Από ελληνικής πλευράς, οι σκληρές ειδικές διαδρομές του αγώνα οδήγησαν σε εγκατάλειψη αρκετά πληρώματα που επιδίωκαν τη διάκριση. Πρώτος ανάμεσα στα ελληνικά πληρώματα τερμάτισε ο Ιορδάνης Σερδερίδης με το M-Sport Ford Puma Rally1. Ακολούθησε τον δικό του ρυθμό σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, αποφεύγοντας τα προβλήματα, τακτική που τον δικαίωσε στο τέλος. Πίσω του, πάντα σε επίπεδο άτυπης ελληνικής κατάταξης, ακολούθησε ο Χρυσόστομος Καρέλλης με το Citroen C3 Rally2. O Λαμιώτης οδηγός κινήθηκε έξυπνα και τις τρεις μέρες του αγώνα, συνδυάζοντας το αποτέλεσμα με την ουσία. Άτυχος στάθηκε σήμερα ο Νώντας Καρανικόλας, ο οποίος εγκατέλειψε από σπασμένη ανάρτηση στο Ford Fiesta Rally3 και ενώ ήταν τρίτος ανάμεσα στα ελληνικά πληρώματα. Θέση η οποία πέρασε στα χέρια του Θέμη Χαλκιά με το εντυπωσιακό Renault Clio Rally3. Τέλος, στην κλάση RC4 η νίκη κατέληξε σε ελληνικά χέρια, και συγκεκριμένα σε αυτά του Σάββα Λευκαδίτη, που ξεπέρασε με επιτυχία τη δοκιμασία του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις με το Peugeot 208 Rally4.

Εντυπωσιακές φωτογραφίες από το 70ο Ράλλυ Ακρόπολις:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση