Λαμία - Ολυμπιακός 1-0: Τεράστια νίκη για εξάδα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 04 Ιανουαρίου 2024 08:28 Λαμία - Ολυμπιακός 1-0: Τεράστια νίκη για εξάδα

Η πρώτη ήττα του Ολυμπιακού στην επαρχία μετά από πέντε χρόνια…

Ιστορική νίκη με σκόρερ τον Βικίντας Σλίβκα, σημείωσε η Λαμία στο «Αθανάσιος Διάκος» κόντρα στον Ολυμπιακό με σκορ 1-0 στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League.

Η Λαμία ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο από τον μεγάλο αντίπαλό της που φάνηκε ουσιαστικά μόνο στο διάστημα 46’ - 60’ όταν έχασε και πέναλτυ, δημιούργησε και ευκαιρίες για να ισοφαρίσει το γκολ που είχε δεχτεί μόλις στο 4ο λεπτό από τον Λιθουανό.

Η νίκη της Λαμίας όμως ήταν πέρα για πέρα δίκαιη καθώς εκτός από το γκολ είχε 12 ακόμη τελικές εκ των οποίων οι τρεις χαρακτηρίζονται κλασικές. Δε θα ήταν υπερβολικό να λέγαμε ότι καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού ήταν ο Πασχαλάκης με πολλές σωτήριες αποκρούσεις.

Με αυτό το τρίποντο η ομάδα του Βόκολου μένει στο παιχνίδι της 6ης θέσης, όπου παραμένει ο Αστέρας μετά τη μεγάλη του νίκη επί του Άρη.

Η 11αδα

Με τον Μαρτίνεθ να παίρνει τη θέση του τραυματία Καρλίτος και τον Τζανετόπουλο να επιστρέφει στην άμυνα αντί του τιμωρημένου Παπαδόπουλου, σε σχέση με την αρχική 11αδα στο τελευταίο ματς με τον Άρη, ξεκίνησε  ο Λεωνίδας Βόκολος κόντρα στον Ολυμπιακό.

Τις υπόλοιπες θέσεις στην άμυνα είχαν και πάλι οι Σιμόν, Κορνέζος και Αμαράλ, και στα χαφ οι Τζανδάρης, Νούνιες, Σλίβκα και Τσιλούλης. Τερματοφύλακας ο Κοσέλεφ για 15ο συνεχόμενο παιχνίδι που ήταν ο MVP του «Κλεάνθης Βικελίδης».

Βάζοντας τρεις γραμμές άμυνας μπροστά από τους αντιπάλους τους οι παίκτες της Λαμίας μπήκαν πιο δυνατά στο ματς και μόλις στο 4’ πέτυχαν να τους αιφνιδιάσουν. Ήταν ένα πλάγιο του Σιμόν και μια προσπάθεια του Τσιλούλη από δεξιά που έκανε τη σέντρα. Ο Ροντινέι πρόλαβε και έδιωξε προ του Μαρτίνεθ, η μπάλα όμως έφτασε στο ημικύκλιο στον Σλίβκα που με ένα ξερό σουτ την έστειλε στα δίχτυα (1-0).

Το 1-0:

Αν και σαστισμένοι από το γρήγορο γκολ οι φιλοξενούμενοι λίγο έλειψε να ισοφαρίσουν στο 7’. Χάρη σε δύο τυχερές κόντρες, η μπάλα έφτασε στην περιοχή του Κοσέλεφ όπου ο Σιμόν προσπάθησε με προβολή να την κόψει. Αυτή όμως στρώθηκε στον Μασούρα που πλάσαρε καλά αλλά ελάχιστα άουτ!

Η μεγάλη ευκαιρία του Μασούρα:

Παρά τη μεγάλη ευκαιρία των ερυθρολεύκων η Λαμια συνέχισε να είναι καλύτερη και στο 12’ έχασε τρομερή διπλή ευκαιρία για το 2-0.

Ο Αμαράλ σέντραρε σε δεύτερο χρόνο ο Μαρτίνεθ έπιασε αμέσως ωραίο σουτ, όμως εξίσου ωραία ήταν και η απόκρουση του Πασχαλάκη. Η μπάλα όμως έφτασε στον Ακούνια που από τη μικρή περιοχή, είδε το πλασέ του να αποκρούεται ενστικτωδώς από το αριστερό πόδι του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού!

Η τρομερή διπλή ευκαιρία της Λαμίας:

Η Λαμία που είχε δύο ακόμη πολύ επικίνδυνες επιθέσεις στο 13’ και 14’ στην πρώτη μάλιστα ο Μαρτίνεθ είχε σουτ από πλάγια θέση μόνος του άουτ.

Η νέα μεγάλη ευκαιρία της Λαμίας:

Σε ρυθμούς Λαμίας κύλησε το παιχνίδι μέχρι την ανάπαυλα. Ο Ολυμπιακός είχε σαφώς μια φλύαρη κατοχή, με τη Λαμία να είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή για κόντρα επίθεση.

Κάπως έτσι στο 37’ ξανάγγιξε η Λαμία το 2-0. Ο Σλίβκα πάσαρε αριστερά για τον Αμαράλ που έβγαλε με τη μία τη σέντρα.

Ο Ακούνια επίσης με τη μία από τη μικρή σχεδόν περιοχή, ανάγκασε τον Πασχαλάκη σε νέα μεγάλη απόκρουση σε κόρνερ!

Η νέα μεγάλη επέμβαση του Πασχαλάκη:

Στο 40’ και πάλι από αριστερά η Λαμία με τον Σλίβκα να σεντράρει και τον Μαρτίνεθ να μπαίνει σφήνα, όμως το πλασέ του Ισπανού από τη μικρή περιοχή έφυγε πλάγιο!

Ουσιαστικά ο Ολυμπιακός φάνηκε απειλητικός και πιεστικός μόνο στα τελευταία λεπτά του α’ ημιχρόνου (στο 48’ έληξε) κυρίως από κόρνερ του αρχηγού του Φορτούνη, με ότι καλύτερο μια κεφαλιά του Καμαρά άουτ και ενώ ήλεγχε την πορεία της ο Κοσέλεφ.

Η επανάληψη

Αποφασισμένος να ισοφαρίσει γρήγορα μπήκε στην επανάληψη ο Ολυμπιακός, με τον Καρβαλιάλ να ρισκάρει και τη συμμετοχή του ανέτοιμου Ναβάρο στη θέση του «βαρύ» Γιόβετιτς.

Η πίεση των ερυθρολεύκων απέδωσε στο 48’ με μπαλιά του Ποντένσε στην πλάτη της Λαμιώτικης άμυνας που έφερε τον Μασούρα σε θέση βολής. Ο Κοσέλεφ όμως του είπε «όχι».

Η επέμβαση του Κοσέλεφ πάνω στο Μασούρα:

Πριν προλάβει να μαζευτεί η άμυνα των γηπεδούχων στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Νούνιες πήγε απρόσεκτα στον Ορτέγκα η σέντρα του οποίου βρήκε στο χέρι του. Χωρίς δισταγμό ο Διαμαντόπουλος σφύριξε πέναλτυ αλλά ο Φορτούνης σημάδεψε το δοκάρι του Κοσέλεφ χάνοντας τη μεγάλη ευκαιρία.

Το πέναλτυ του Ολυμπιακού:

Η άμυνα της Λαμία συνέχισε να έχει προβλήματα από τα πλάγια και κυρίως από αριστερά λόγω του χαρισματικού Ποντένσε που ήταν και ο μοναδικός διασωθείς της εμφάνισης στο πρώτο μέρος μαζί με τον Φορτούνη και φυσικά τον Πασχαλάκη.

Ένα σουτ του Ποντένσε στο 54’ έδιωξε δύσκολα ο Κοσέλεφ, ενώ αμέσως μετά από σέντρα του ο Καμαρά μόνος του μπερδεύτηκε και δεν πλάσαρε την μπάλα προς την αντίπαλη εστία.

Τέλος στο 55’ από κόρνερ του Φορτούνη η κεφαλιά του Ντόη έφυγε λίγο άουτ.

Ο Ακούνια με έναν τραυματισμό του και μια μπάλα που κέρδισε πιέζοντας τον Πασχαλάκη, έδωσε χρόνο στον πάγκο της Λαμίας να ετοιμάσει την αλλαγή του Νούνιες με τον Στάνκο στο 61’ για να δοθεί δύναμη στο κέντρο της δεύτερης ζώνης άμυνας.

Κάπως έτσι έκοψε ο ρυθμός των φιλοξενούμενων και στο 70’ έγιναν δύο ακόμη αλλαγές. Μπήκαν Τόσιτς και Σίντκλεί στις θέσεις των Μαρτίνεθ και Ακούνια. Σέντερ φορ πήγε ο Τσιλούλης και στα χαφ πήγαν οι δύο αλλαγές με τον Βραζιλιάνο να τον βλέπουμε για πρώτη φορά στα δεξιά.

Έτσι κατάφερε να χωρέσει στο ίδιο σχήμα και το τρέξιμο του Τσιλούλη και την αξιοπιστία στην αριστερή πτέρυγα του Σλίβκα.

Στο 77’ ο Τσιλούλης παίρνοντας την μπάλα από τον Τόσιτς σούταρε με μεγάλη δύναμη για να αποκρούσει δύσκολα και σωτήρια σε κόρνερ ο Πασχαλάκης. Στο 2ο συνεχόμενο μάλιστα κόρνερ που κέρδισαν οι γηπεδούχοι, η μπάλα φάνηκε να χτυπά στο χέρι του Ντόη, όμως ο διαιτητής σε συνεννόηση με τον VAR Γκάμαρη, έδειξε «παίζεται».

Μία από τις πολλές εντυπωσιακές επεμβάσεις του Πασχαλάκη:

Τα λεπτά κυλούσαν και το άγχος ήταν όλο στον Ολυμπιακό που είχε κάνει και τις 5 αλλαγές του και από το 81’ είχε και τον Ποντένσε εκτός. Στο 86’ σε ένα καθυστερημένο μαρκάρισμα που έκανε ο Μπίελ πάνω στον Σίντκλέι, ο παίκτης του Ολυμιακού χτύπησε στο γόνατο του με αποτέλεσμα οι ερυθρόλευκοι να ψάξουν την ισοφάριση με 10 παίκτες.

Η απάντηση του Βόκολου ήταν η είσοδος του Μάλτσι στο 90’ στη θέση του Τσιλούλη.

Στο πρώτο από τα έξι λεπτά καθυστερήσεων ο πάντα ποιοτικός Τόσιτς ξεμαρκαρίστηκε και σούταρε δυνατά για να αποκρούσει και πάλι ο Πασχαλάκης.

Στο 94’ ο Μάλτσι με προσωπική ενέργεια και σουτ έστειλε την μπάλα μόλις άουτ, ενώ στο 95’ ο Πασχαλάκης απέκρουσε σε νέο τετ α τετ αυτή τη φορά με τον Τζανδάρη από εξαίρετη πάσα του Τόσιτς στη 13η τελική της ομάδας της Φθιώτιδας (6 στον στόχο). Ο Πασχαλάκης  που ναι μεν κράτησε την εστία του αλλά δεν μπορούσε να της δώσει κάτι περισσότερο και ο Ολυμπιακός να αποφύγει την πρώτη του ήττα από το 2018 στην επαρχία!

Αυτή ήταν μάλιστα η πρώτη νίκη της Λαμίας επί του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα, καθώς στο κύπελλο είχε γευτεί τη χαρά της νίκης - πρόκρισης στο Κύπελλο το 2019 μέσα στο "Καραϊσκάκης"

*Το παρών στο ΔΑΚΛ «Αθανάσιος Διάκος» έδωσε και ο νέος Αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Αλέξης Κούγιας.

*Το ματς έγινε κεκλεισμένων των θυρών από τη γνωστή απόφαση με την αστυνομική παρουσία πάντως να είναι έντονη.

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Τζανετόπουλος, Κορνέζος, Τζανδάρης, Νούνιες (62’ Στάνκο), Σλίβκα, Αμαράλ, Σιμόν, Τσιλούλης (90’ Μάλτσι), Μαρτίνεθ (71’ Τόσιτς), Ακούνια (71’ Σίντκλει)

Στον πάγκο ήταν και οι, Νάγκι, Παύλοβετς, Μούλα, Κοντονίκος, Βασιλαντωνόπουλος

Ολυμπιακός (Κάρλος Καρβαλιάλ): Πασχαλάκης, Ορτέγκα (71’ Ρίτσαρντς), Καμαρά (71’ Καρβάλιο), Φορτούνης, Μασούρας, Γιόβετιτς (46’ Ναβάρο), Ροντινέι, Έσε (81’ Αλεξανδρόπουλος), Ρέτσος, Ποντένσε (81’ Μπιέλ), Ντόη

Στον πάγκο ήταν και οι, Τσολάκης, Ιμπόρα, Κίνι, Μπιανκόν

Διαιτητές: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος, Τρύφων Πετρόπουλος, Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου

4ος Διαιτητής: Αλέξανδρος Τσακαλίδης

Το παιχνίδι:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση