Η Λαμία των ρεκόρ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024 08:14 Η Λαμία των ρεκόρ

Οι νίκες, τα γκολ και μια θέση στο όνειρο…

Στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Stoiximan Super League 2023 - 2024 φιγουράρει η ομάδα του ΠΑΣ Λαμία, έχοντας μάλιστα και μια διαφορά 4 πόντων από τον μοναδικό της αντίπαλο για την είσοδο στα «play of», Αστέρα Τρίπολης.

Η φετινή Λαμία των ρεκόρ, έχει αποδείξει και με το παραπάνω ότι δικαιούται να είναι στην κορυφαία εξάδα του πρωταθλήματος, έχοντας μάλιστα και δύο νίκες απέναντι στην επίσης πολύ καλή ομάδα της Αρκαδίας. Δικαίως αποκαλείται και έκπληξη του πρωταθλήματος, έχοντας δύο νίκες απέναντι σε ομάδες του “Big Five” και μία ισοπαλία.

Η ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου, φέτος πέτυχε τη μεγαλύτερή της νίκη στη μεγάλη κατηγορία. Ήταν το 4-1 κόντρα στην Κηφισιά το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024. Το συγκεκριμένο ρεκόρ το ισοφάρισε δύο αγωνιστικές αργότερα στις 4 Φεβρουαρίου 2024 με το 1-4 στα Γιάννενα κόντρα στον ΠΑΣ. Μόνο που αυτή ήταν και η μεγαλύτερη σε έκταση νίκη εκτός έδρας για τους «κυανόλευκους» στη Super League.

Ένα γεγονός που πέρασε σε δεύτερη μοίρα τότε, ήταν ότι με το 4ο γκολ που σημείωσε ο Τσιλούλης (και 2ο προσωπικό) απέναντι στους Γιαννιώτες, η ομάδα έσπαγε το φράγμα των 28 γκολ σε κανονική διάρκεια πρωταθλήματος.

Και τα ρεκόρ συνεχίστηκαν με την 4η σερί νίκη της στο πρωτάθλημα απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, ενώ μετά και την τεράστια ισοπαλία με 10 παίκτες κόντρα στον Παναθηναϊκό, μετρά 5 αγωνιστικές αήττητη! Συγχρόνως έφτασε τα 33 γκολ, που δεν το έχουμε ξαναδεί από τη Λαμία στην Α’ Εθνική.

Τι απομένει ακόμη για την υπέρβαση;

Με μία νίκη στα τελευταία τρία παιχνίδια αφενός «τελειώνει» την υπόθεση 6η θέση, αφετέρου θα συμπληρώσει 10 στο πρωτάθλημα που επίσης δεν το έχει ξανακάνει στην 7χρονη ιστορία της στην Super League!

Τη 2η σεζόν στη μεγάλη κατηγορία, το 2018-2019, η Λαμία έκανε ονειρεμένο πρωτάθλημα, αναδείχθηκε κορυφαία επαρχιακή ομάδα, τερματίζοντας στην 7η θέση έχοντας 37 βαθμούς (με τέρματα 28-37) από 9 νίκες και 10 ισοπαλίες, έχοντας γνωρίσει και την ήττα 11 φορές. Όπως αντιλαμβάνεστε η διαφορά με σήμερα είναι ότι, τότε οι ομάδες ήταν 16 και τα παιχνίδια που υπολογίζουμε ήταν 30.

Το ρεκόρ νικών λοιπόν το «σπάει» με μία νίκη στα τελευταία τρία παιχνίδια με ΑΕΚ (εντός, Σάββατο 24/2), Ατρόμητο (εκτός, 28/2) και ΠΑΟΚ (εντός, 3/3).

Την ίδια ώρα ο Αστέρας Τρίπολης, δεν έχει και κείνος εύκολο πρόγραμμα, καθώς παίζει εκτός έδρας με Ολυμπιακό και Σέρρες και υποδέχεται στην έδρα του μόνο την ουραγό Κηφισιά. Θέλει οπωσδήποτε μία νίκη και να μη χάσει στα άλλα δύο παιχνίδια ή έστω δύο νίκες και με την προϋπόθεση ότι η Λαμία δε θα πάρει βαθμό στη μία περίπτωση ή θα πάρει το πολύ έναν (1) στην άλλη περίπτωση!

Επιτυχημένη σεζόν

Κλείνοντας αυτό το μίνι αφιέρωμα στην ομάδα της Λαμίας, οφείλουμε να τονίσουμε ότι ανεξαρτήτου τελικής κατάταξης, η σεζόν 2023-2024 κρίνεται απολύτως επιτυχημένη.

Ας σκεφτούμε ότι, αν το σουτ του Κώτσιρα στο 95’ δεν πήγαινε στο δοκάρι αλλά κατέληγε γκολ, τότε επειδή δε θα έπαιρνε η ομάδα βαθμό στην έδρα του Παναθηναϊκού με 10 παίκτες, θα σήμαινε ότι έπαιξε λιγότερο καλά;

Προφανώς λοιπόν ο υγιής φίλαθλος, πρέπει να είναι απόλυτα ικανοποιημένος όταν η ομάδα παίζει καλά και κοιτά στα μάτια οποιονδήποτε αντίπαλο, ανεξαρτήτου αποτελέσματος.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση