Λαμία: Ρομά χτύπησαν και λήστεψαν ηλικιωμένο στο κέντρο της πόλης

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 06 Μαΐου 2019 08:10 Λαμία: Ρομά χτύπησαν και λήστεψαν ηλικιωμένο στο κέντρο της πόλης

Έχουν αποθρασυνθεί εντελώς οι ρομά στη Λαμία, αφού δεν διστάζουν να κάνουν ληστείες, πρωί και μεσημέρι μέσα στο κέντρο της πόλης.

Η ληστεία έγινε γύρω στις 11:00' το πρωί στην οδό Αινιάνων στη Λαμία, όπου μέσα σε ένα γραφείο βρισκόταν ένας 71χρονος Λαμιώτης.

Ένα νεαρό ζευγάρι ρομα μπήκε μέσα με το πρόσχημα ότι ήθελε να ρωτήσει κάτι για ένα σπίτι που ενοικιάζεται.

Μόλις οι ρομά διαπίστωσαν ότι ο ηλικιωμένος είναι μόνος του μέσα στο γραφείο του επιτέθηκαν τον έριξαν στο πάτωμα, άρπαξαν 750€ που είχε πάνω του και εξαφανίστηκαν.

Ληστεία και στην οδό Μακροπούλου - Αθώος ο κατηγορούμενος

Τρεις Ρομά, ένας άνδρας και δύο γυναίκες μπήκαν στο σπίτι,  που βρίσκεται μάλιστα σε πολυσύχναστη οδό, μέρα μεσημέρι και λήστεψαν 63χρονο με κινητικά προβλήματα.

Όλα έγιναν γύρω στις 12:30’ το μεσημέρι της Πέμπτης (2/5) στην οδό Μακροπούλου στη Λαμία, όταν οι τρεις Ρομά εισήλθαν στο διαμέρισμα του 63χρονου παραβιάζοντας την κεντρική είσοδο. Εκεί αφαίρεσαν από κομοδίνο 46 ευρώ που φύλαγε ο 63χρονος, ο οποίος και αντελήφθη την παρουσία τους.

Στην προσπάθειά τους να διαφύγουν ο άνδρας Ρομά που είναι γνωστός στις αρχές ηλικίας 36 ετών, χτύπησε τον 63χρονο με μπουνιά στο πρόσωπο τραυματίζοντάς τον στη μύτη. Ο παθών αφού συνήρθε από το σοκ, ειδοποίησε την αστυνομία, ενώ περιποιήθηκε μόνος του το τραύμα, που ευτυχώς δεν ήταν σοβαρό.

Από το Τμήμα Ασφάλειας Λαμίας μετά από αναζητήσεις εντοπίσθηκε και συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης κα οδηγήθηκε στο αυτόφωρο, όπου όμως λόγω αμφιβολιων αθωώθηκε από το δικαστήριο και κυκλοφορεί πάλι ελεύθερος.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση