Λαμία: Επανασύνδεσαν το ρεύμα στον πολύτεκνο νεφροπαθή

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 09 Οκτωβρίου 2019 23:28 Λαμία: Επανασύνδεσαν το ρεύμα στον πολύτεκνο νεφροπαθή

Όσο υπάρχουν άνθρωποι… θα υπάρχουν και λύσεις.

Το πρωί της Τετάρτης (9/10) το ρεύμα επανήρθε στην πολύτεκνη οικογένεια που ζει σε συνοικία στη δυτική Λαμία.

Πρόκειται για μια οικογένεια που ο πατέρας είναι αιμοκαθαιρόμενος και το μοναδικό εισόδημά του είναι τα προνοιακά επιδόματα που δικαιούται αφού ο ίδιος δεν μπορεί να δουλέψει. Η σύζυγός του απασχολείται εποχιακά και κάπως έτσι μπορούν και τα φέρνουν με το ζόρι βόλτα, εξασφαλίζοντας συγχρόνως και τη μόρφωση του τέταρτου και ανήλικου παιδιού τους.

Ο άρρωστος σύζυγος αυτές τις μέρες δεν είχε που να βάλει τα φάρμακά του που θέλουν ψυγείο, ενώ το μικρό τους παιδί ήταν υποχρεωμένο να διαβάζει με κερί.

Απευθύνθηκαν στο LamiaReport όταν η ΔΕΗ αδυνατούσε να τους διακανονίσει το ρεύμα χωρίς προκαταβολή, προτείνοντάς τους ένα ποσό απαγορευτικό για το εισόδημα της οικογένειας. Δε ζήτησαν ελεημοσύνη, για αυτό και δεν έδωσαν κάποιο τραπεζικό λογαριασμό ή τηλέφωνο για να πάρουν χρήματα. Βοήθεια ήθελαν για έναν καλύτερο διακανονισμό…

Η δημοσιοποίηση της κατάστασής τους είχε ως αποτέλεσμα με εντολή από τα κεντρικά να επανασυνδεθεί το ρεύμα τους με μοναδική υποχρέωση τη μηναία καταβολή του ποσού των 158 ευρώ.

Αν και το συγκεκριμένο ποσό, κατά την άποψή μας, μέσα στο Χειμώνα φαντάζει πολύ δύσκολο, η οικογένεια δεν μπορεί να περιγράψει με λόγια τη χαρά και την ευγνωμοσύνη της, που είδε και πάλι φως στο σπίτι της. Μας παρακάλεσαν συγκινημένοι να διαβιβάσουμε τις θερμές ευχαριστίες τους στην επιχείρηση ηλεκτρισμού και σε όσους ενδιαφέρθηκαν, προσφέρθηκαν να βοηθήσουν, νοιάστηκαν

Τα τηλεφωνήματα συμπαράστασης, για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων της οικογένειας, τα λάβαμε στα γραφεία της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας και πραγματικά διαπιστώσαμε ότι σε αυτόν τον τόπο δεν έχει πεθάνει η ανθρωπιά.

Επειδή όμως το ζητούμενο δεν είναι η ελεημοσύνη αλλά η βοήθεια, στο εγγύς μέλλον η γυναίκα θα χρειαστεί και πάλι δουλειά. Σταθερή δουλειά…. Και αυτή είναι η σημαντικότερη βοήθεια απέναντι σε μια οικογένεια που έχει προϋποθέσεις για να υποστηριχθεί και βάσει νόμου (πολύτεκνη μητέρα με αιμοκαθαιρόμενο σύζυγο, ανήλικο παιδί)...

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com