Λαμία: Ηλικιωμένοι βγήκαν βόλτα στην πλατεία... όπως πάντα!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020 08:18 Λαμία: Ηλικιωμένοι βγήκαν βόλτα στην πλατεία... όπως πάντα!

Τι κι αν κάνουν εκκλήσεις οι ειδικοί να μην κυκλοφορούν οι ευπαθείς ομάδες - Βγήκαν να λιαστούν σαν να μην τρέχει τίποτα.

Γεμάτη από κόσμο ήταν σήμερα το πρωί η κεντρική πλατεία της Λαμίας, το Πάρκο, πρώτη ημέρα της γενικής απαγόρευσης περί δημόσιων συγκεντρώσεων άνω των 10 ατόμων.

Ομολογουμένως για τον περισσότερο κόσμο τηρήθηκε το συγκεκριμένο μέτρο, μαζί με αυτό της απόστασης, ωστόσο το αποθαρρυντικό είναι ότι οι περισσότεροι εξ αυτών ήταν άτομα μεγάλης ηλικίας, στα οποία δείχνει προτίμηση ο νέος κορωνοϊός.

Οι υπόλοιποι θαμώνες της πλατείας, ήταν Ρομά, οι παρέες των οποίων οριακά δεν έφθαναν σε διψήφιο αριθμό!

Ομοίως σε πλατεία των βόρειων προαστίων όπου οι περιπατητές κατέβασαν τα καθίσματα κλειστής καφετέριας για να καθίσουν και να απολαύσουν τον ήλιο.

Το ίδιο έκαναν και στην πλατεία του Αγίου Αθανασίου στα Γαλανέικα.

Κυριολεκτικά σαν να μην άλλαξε τίποτα στην ηλιόλουστη ανοιξιάτικη Λαμία.

Στους δρόμους είδαμε επίσης περιπολούντες αστυνομικούς, οι οποίοι πλέον είναι επιφορτισμένοι και με την τήρηση των μέτρων της κυβέρνησης για τον νέο κορωνοϊό. Ήδη από το προηγούμενο βράδυ οι αστυνομικοί διαλύουν οργανωμένες παρέες, συστήνοντας στον κόσμο να παραμένει στο σπίτι και να βγαίνει από αυτό μόνο για πολύ σοβαρό λόγο.

Μην ξεχνάτε ότι μπορεί επισήμως στη χώρα μας τα κρούσματα του covid-19 να είναι λίγο πάνω από 400, στατιστικά όμως είναι τουλάχιστον 1.500 με 2.500 περισσότερα. Κρούσματα που θα αποκαλυφθούν και θα απομονωθούν μόνο αν τηρήσουμε όλοι την καραντίνα των 14 ημερών.

Πάντως αν οι ηλικιωμένοι συνεχίσουν να κυκλοφορούν έτσι τότε είναι αναπόφευκτο το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Δείτε φωτογραφίες από την πλατεία Πάρκου στη Λαμία το πρωί της Πέμπτης (19/3/20)/

Προσαρμοσμένη αναζήτηση