Λαμία: Αρνητική στον κορωνοϊό η 27χρονη που το έσκασε από το Νοσοκομείο

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 04 Μαΐου 2020 08:12 Λαμία: Αρνητική στον κορωνοϊό η 27χρονη που το έσκασε από το Νοσοκομείο

«Τέλος καλό όλα καλά», λίγες ώρες πριν τη λήξη της καραντίνας…

Αρνητικό - όπως αναμενόταν - για την ασθένεια covid-19 επέστρεψε από το ειδικό εργαστήριο Του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας, το δείγμα της 27χρονης Ρομά που αναστάτωσε το Σάββατο (2/5) το Νοσοκομείο Λαμίας.

Η νεαρή ειδοποίησε τον ΕΟΔΥ και το ΕΚΑΒ για ύποπτα συμπτώματα που παρέπεμπαν στον νέο κορωνοϊό, αναγκάζοντας σε κινητοποίηση όλο το σύστημα. Όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων όμως οι προθέσεις της δεν ήταν να… γιατρευτούν τα συμπτώματα που υποστήριζε ότι είχε, καθώς ούτε υψηλός πυρετός  ανιχνεύτηκε, ούτε κάτι άλλο στο ανοσοποιητικό της σύστημα. Όταν μάλιστα ειδοποιήθηκε να παραμείνει για νοσηλεία στο πέτρινο κτίριο, εωσότου βγει και το τεστ για κορωνοϊό, αυτή την «κοπάνησε» κινητοποιώντας την αστυνομία.

Τελικά εντοπίστηκε στο σπίτι της όπου και θα παρέμενε σε περιορισμό μέχρι την ανακοίνωση του αποτελέσματος που όπως σημειώσαμε είναι αρνητικό. «Τέλος καλό όλα καλά» σε μια περίπτωση πάντως που ανέδειξε τη χαλαρή αντιμετώπιση ενός τόσο σοβαρού θέματος από μερίδα συμπολιτών μας.

Μαζί με το τεστ της 27χρονης άλλα εφτά τεστ του ΓΝ Λαμίας επέστρεψαν ομοίως αρνητικά, αυξάνοντας την αισιοδοξία για την επόμενη ημέρα στην κοινότητα με τη χαλάρωση των μέτρων περιορισμού των μετακινήσεων.

Σημειώνουμε τέλος ότι λίγο πριν το μεσημέρι της Κυριακής (3/5) πήρε εξιτήριο από το Νοσοκομείο Λαμίας,  ο 54χρονος αυτοκινητιστής που είχε διαγνωσθεί θετικός στον νέο κορωνοϊό ανήμερα του Πάσχα και επέστρεψε υγιής στην οικογένειά του.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση