Λαμία: Κάποιοι "πονηροί" σερβίρουν ποτά μετά μουσικής!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 06 Μαΐου 2020 09:00 Λαμία: Κάποιοι "πονηροί" σερβίρουν ποτά μετά μουσικής! (φώτο αρχείου)

Συμβαίνει σε αρκετές πόλεις και ήταν ο λόγος που έκανε έξαλλο τον Νίκο Χαρδαλιά - Καταγγελίες και για τη Λαμία.

Δυστυχώς και στη Λαμία, όπως και σε άλλες πόλεις, κάποιοι "επαγγελματίες" βραδινές ώρες σερβίρουν ποτά, δήθεν take away, και οι πελάτες κάθονται όρθιοι έξω από το μαγαζί ή στο απέναντι πεζοδρόμιο με τη μουσική να παίζει αρκετά δυνατά. Φαίνεται νομότυπο, αλλά ουσιαστικά είναι παράνομο και αθέμιτος ανταγωνισμός για τους σωστούς επαγγελματίες που σέβονται τον εαυτό τους και τις οδηγίες.

Στο LamiaReport τις τελευταίες ημέρες έχουν φτάσει αρκετές καταγγελίες για τέτοια φαινόμενα τόσο μέσα στην πόλη της Λαμίας, όσο και σε cafe bar σε κωμοπόλεις του νομού. 

Μπορεί οι εικόνες στη Λαμία να μην είναι, από πλευράς συνωστισμού, όπως αυτές που ακολουθούν και τραβήχτηκαν σε cafe bar του Βόλου, ωστόσο είναι κάτι έχει εξοργίσει και τους σωστούς επαγγελματίες του χώρου αλλά και τον ίδιο τον Νίκο Χαρδαλιά που στη σημερινή ενημέρωση δεν μάσησε τα λόγια του.

Χαρδαλιάς: Δεν επιτρέπεται το take away σε ποτά - Ούτε τα πάρτι έξω από καφέ-μπαρ

Στην εικόνα, κυρίως στην επαρχία, με καφέ-μπαρ να πουλάνε ποτά σε πακέτο σε πελάτες οι οποίοι συνωστίζονται έξω από τα μαγαζιά μετά μουσικής, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, στην επίσημη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα.

Ο κ. Χαρδαλιάς καταδίκασε τα συγκεκριμένα περιστατικά, τόνισε ότι η πώληση ποτών από καφέ-μπαρ σε πακέτο απαγορεύεται και υπενθύμισε την ανάγκη να μην πάει στράφι η προσπάθεια όλων για να μην εξαπλωθεί ο ιός.

«Θα ήθελα να κάνω κάποιες αναφορές σε σχέση με τη χθεσινή πρώτη μέρα της δεύτερης φάσης. Η εικόνα καφέ-μπαρ στις 11 το βράδυ, σε διάφορες πόλεις και ειδικά στην περιφέρεια, να παίζουν μουσική στη διαπασών και να προμηθεύουν δήθεν ποτά take away, με τους πελάτες πολίτες στιβαγμένους όρθιους ανά δεκάδες μέσα και έξω, χωρίς μέτρα προφύλαξης, αν και σε μικρή κλίμακα μάς προσβάλλει όλους.

Προσβάλλει όλους αυτούς που χθες και σήμερα, με υπεθυνότητα και πειθαρχία, κινήθηκαν και κινούνται με γνώμονα τα μέτρα προστασίας και προφύλαξης. Προσβάλλει όλους αυτούς που δίνουν καθημερινά τη μάχη στην πρώτη γραμμή για να προστατεύσουν τους εαυτούς τους και τους συμπολίτες τους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Προσβάλλει τη νοημοσύνη όλων όσων δραστηριοποιούνται στον χώρο εστίασης και με καρτερικότητα περιμένουν την άρση των μέτρων, παρά την οικονομική ζημιά που έχουν υποστεί.

Ως εκ τούτου, ξεκαθαρίζουμε ότι το take away αφορά στον καφέ και επιβάλλει ό,τι λέει η άδειά τους: δηλαδή οι πελάτες να το παραγγείλουν, να το παραλάβουν και να μην παραμείνουν στον χώρο. Τake away στα ποτά δεν επιτρέπεται, ούτε να παίζουν μουσική. Άτυπα πάρτι με το πρόσχημα της διάθεσης ποτών σε πακέτο δεν επιτρέπονται.

Καλούμε όλους να συμμορφωθούν. Οι μηχανισμοί του κράτους ενεργοποιούνται από σήμερα και για αυτό. Για τους παραβάτες υπάρχει πρόστιμο, ενώ για τις επιχειρήσεις προβλέπεται και διοικητική ποινή. Ο ιός είναι εδώ ανάμεσά μας. Αν κάποιοι αδιαφορούν, να γνωρίζουν ότι το κράτος είναι εδώ για να επιβάλλει κυρώσεις», είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

Δείτε τις δηλώσεις του υφυπουργού πολιτικής Προστασίας:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση