Έφοδος του Λιμενικού στο «Δέλτα» του Σπερχειού (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 13 Ιουνίου 2020 08:12 Έφοδος του Λιμενικού στο «Δέλτα» του Σπερχειού (ΦΩΤΟ)

Κατασχέθηκαν βάρκα και κλωβοί. Νέο «χτύπημα» στους λαθραλιείς που λυμαίνονται την προστατευόμενη περιοχή NATURA…

Αιφνιδιαστική έφοδος των ανθρώπων του Λιμενικού, στην θαλάσσια περιοχή εκβολών – «Δέλτα» Σπερχειού στο Μαλιακό κόλπο, χάλασε τα σχέδια παράνομων αλιευτικών δραστηριοτήτων.

Στελέχη του Λιμεναρχείου Στυλίδας κατάφεραν να εντοπίσουν παράνομο σκάφος το οποίο είχε ποντίσει τεράστιους κλωβούς στη θάλασσα και κατάσχεσε πολύτιμο υλικό από τους λαθραλιείς, ενώ επαναποντίστηκαν στη θάλασσα, σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον 100 κιλά καβούρια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, οι λαθροαλιείς που λυμαίνονται το θαλάσσιο οικοσύστημα εντός της προστατευόμενης περιοχής NATURA, είχαν αναπτύξει στο χώρο ειδικής κατασκευής κλωβούς, που μπορούσαν άνετα να εγκλωβίσουν συγχρόνως πολλά κιλά ψάρια και κυρίως καβούρια τα οποία κυνηγούν ανελέητα.

Κατασχέθηκαν αρκετοί κλωβοί, μαζί με τη βάρκα, την οποία οι Λιμενικοί ρυμούλκησαν στο Λιμεναρχείο Στυλίδας για τα περαιτέρω. Κατά εκτίμηση από το μέγεθος των κατασχεμένων εργαλείων στην περιοχή πρέπει να δρα διψήφιος αριθμός λαθραλιέων οι οποίοι κυνηγούν το κέρδος αδιαφορώντας για την οικολογική καταστροφή που προκαλούν.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση