Θεομηνία στην Εύβοια με δύο νεκρούς - Πλημμύρες και εγκλωβισμένοι - Δείτε εικόνες

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 09 Αυγούστου 2020 10:17 Θεομηνία στην Εύβοια με δύο νεκρούς - Πλημμύρες και εγκλωβισμένοι - Δείτε εικόνες

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην Εύβοια - Δύο νεκροί και εγκλωβισμένοι δεκάδες πολίτες - Η πλημμύρα τους "έπιασε" στον ύπνο και τους έπνιξε, αφού δεν πρόλαβαν να βγουν έξω.

Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση σε πολλές περιοχές της Εύβοιας, με έντονες πλημμύρες, καταστροφές δρόμων και δεκάδες εγκλωβισμούς πολιτών, ενώ δυστυχώς φτάσαμε στο σημείο να θρηνούμε θύματα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Διρφύων Γιώργο Ψαθά ο οποίος μίλησε σε τηλεοπτικούς σταθμούς, υπάρχουν δύο νεκροί στα Πολιτικά, μια 86χρονη και ένας 85χρονος.

Οι ηλικιωμένοι πνίγηκαν μέσα στο σπίτι τους. Όπως είπε ο Δήμαρχος η πλημμύρα τους “έπιασε” στον ύπνο και τους έπνιξε, αφού δεν πρόλαβαν να βγουν έξω.

Δείτε βίντεο:

Έντονα πλημμυρικά φαινόμενα παρουσιάζονται συγκεκριμένα στα Πολιτικά, Νεροτριβιά και Ψαχνά του δήμου Διρφύων Μεσσαπίων. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ δρόμοι έχουν κοπεί και σπίτια έχουν πλημμυρίσει.

Σε αρκετά σημεία το ύψος του νερoύ φτάνει το 1,5 μέτρο, καθιστώντας την κατάσταση κρίσιμη, ενώ έχουν υπερχειλίσει ποταμοί.

Στο νησί επιχειρεί μεγάλη πυροσβεστική δύναμη - 72 πυροσβέστες με 26 οχήματα και 3 διασωστικές λέμβους από την 1η, την 7η και την 8η ομάδα της ΕΜΑΚ. Επίσης έχει κινητοποιηθεί και ελικόπτερο που μπορεί να αξιοποιηθεί για εναέριες διασώσεις. Μέχρι τις 08:00 το πρωί της Κυριακής η υπηρεσία είχε προβεί σε 25 διασώσεις εγκλωβισμένων και μεταφορά τους σε ασφαλές σημείο, ενώ οι κλήσεις για απάντληση υδάτων από κατοικίες έχουν ξεπεράσεις τις 100.

Χαρακτηριστικό είναι ότι περιπολικό της αστυνομίας που μετέφερε διασωθέντες βγήκε εκτός δρόμου λόγω της υπερβολικής ποσότητας νερού. Στο σημείο έσπευσε γερανός ώστε να απεγκλωβίσει το όχημα και εν συνεχεία οι άνθρωποι να μεταφερθούν σε ασφαλές σημείο.

Δραματική έκκληση του Περιφερειάρχη Φάνη Σπανού.

O Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός έκανε δραματική έκκληση στους πολίτες, μέσω των social media, να αποφύγουν τις μετακινήσεις.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Όσοι βρίσκεστε σε Ψαχνά και Πολιτικά, αποφύγετε κάθε εξωτερική μετακίνηση. Παραμείνετε σε κλειστούς χώρους!

Πολιτική Προστασία: 2221020000

Πυροσβεστική: 199

Νεκρή από πνιγμό λόγω της κακοκαιρίας 86χρονη στα πολιτικά Εύβοιας ισόγεια κατοικία πολύ δύσκολη - ξεπερνά ενάμιση μέτρο

Αστυνομικό Τμήμα Ψαχνών: 2228023333»

Δείτε την ανάρτηση:

Χωρίς ρεύμα είναι περιοχές των δήμων Ερέτριας, Χαλκιδέων και Διρφύων Μεσσαπίων.

Πλημμύρισε επίσης ο Λήλας Ποταμός του δήμου Χαλκιδέων. Οι αρχές δεν μπορούν ούτε εκκένωση των γύρω σπιτιών να διατάξουν γιατί όποιος βγει από το σπίτι του κινδυνεύει η ζωή του από την ορμή των νερών. Οι άνθρωποι της πολιτικής προστασίας της Χαλκίδας βρίσκονται εκεί αλλά αυτή τη στιγμή και οι ίδιοι έχουν εγκλωβιστεί.

Η κατάσταση θεωρείται πολύ κρίσιμη.

Η επίσημη ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ.

Από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, ανακοινώνεται ότι η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων (ισχυρών βροχοπτώσεων), που επικρατούν στην περιοχή της Εύβοιας, έχει διακοπεί στα κάτωθι σημεία:

  • στην Ε.Ο. Χαλκίδας – Αιδηψού, από την 16η έως την 45η χ/θ και
  • στην Ε.Ο. Χαλκίδας – Λεπούρων, στο ύψος της γέφυρας Βασιλικού Χαλκίδας.

Επιπλέον, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων, σε πολλές επαρχιακές οδούς, στις περιοχές των Πολιτικών, των Ψαχνών, της Καστέλλας, του Αγίου Νικολάου Βασιλικού (Μπούρτζι), των Φύλλων του Βασιλικού και του Μαντουδίου.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν τις υποδείξεις των Αστυνομικών.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση