Φθιώτιδα: Έπεσε κι άλλο πρόστιμο για πρόκληση πυρκαγιάς

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020 17:01 Φθιώτιδα: Έπεσε κι άλλο πρόστιμο για πρόκληση πυρκαγιάς (ΦΩΤΟ αρχείου)

Κάτοικος Εξάρχου Λοκρίδας, έβαλε φωτιά να κάψει ξερόχορτα και έκαψε 10 στρέμματα. «Συνεχείς οι έλεγχοι και σε όλους τους παραβάτες θα βεβαιώνεται πρόστιμο και θα ακολουθείται η διαδικασία του αυτοφώρου», λέει στο LamiaReport ο Διοικητής ΔΙΠΥΝ Φθιώτιδας Πύραρχος Ανδρέας Μωράτης…

Ένα ακόμη Διοικητικό πρόστιμο - το δεύτερο για φέτος - επιβλήθηκε από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Νομού Φθιώτιδος, το μεσημέρι της Τρίτης (11-08-2020), για καύση ξερών χόρτων και υπολειμμάτων καλλιεργειών.

Συγκεκριμένα, επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 300 ευρώ σε μία κάτοικο του Δ. Δ. Έξαρχου του Δήμου Λοκρών, που άναψε φωτιά για αυτό τον σκοπό.

Η εν λόγω κάτοικος στην προσπάθειά της να καθαρίσει το χωράφι της, έκαψε αγροτοδασική έκταση περίπου δέκα (10) στρεμμάτων, αφού η φωτιά ξέφυγε και άρχισε να καίει ότι έβρισκε μπροστά της.

«Επενέβη άμεσα η Πυροσβεστική με τέσσερα (4) οχήματα και οκτώ (8) άνδρες και ευτυχώς οι πυροσβέστες κατάφεραν να "πιάσουν" γρήγορα τη φωτιά και να τη σβήσουν», λέει στο LamiaReport ο Διοικητής ΔΙ.Π.Υ.Ν. Φθιώτιδας, Πύραρχος Ανδρέας Μωράτης, που είχε προειδοποιήσει εδώ και μήνες για την τήρηση των προβλεπομένων σε όποιον βάλει σε κίνδυνο ζωές ή περιουσίες.

«Ενημερώθηκε άμεσα η Εισαγγελέας και έγινε η απαραίτητη διαδικασία του αυτοφόρου, ενώ επιβλήθηκε από την Π. Υ. και το οριζόμενο στην Πυροσβεστική Διάταξη 19 του 2020, πρόστιμο των 300 ευρώ», προσθέτει ο κ. Μωράτης, που διαβεβαιώνει ότι η ΔΙ. Π.Υ.Ν Φθιώτιδας θα βρίσκεται σε συνεχή εγρήγορση και κάθε μέρα θα γίνονται έλεγχοι από την Π. Υ.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση