Λαμία: Ένας ακόμη κρατούμενος θετικός στον κορωνοϊό

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020 09:27 Λαμία: Ένας ακόμη κρατούμενος θετικός στον κορωνοϊό

Αρνητικά όλα τα τεστ των αστυνομικών…

Ευχάριστα ήταν τα νέα από το μέτωπο ιχνηλάτησης του τελευταίου κρούσματος κορωνοϊού στη Λαμία που αφορούσε 19χρονο κρατούμενο από το Πακιστάν, ο οποίος βρισκόταν στα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου Φθιώτιδας και στο Τμήμα Μεταγωγών Δικαστηρίων Λαμίας, από τα ξημερώματα της 31ης Ιουλίου.

Μετά την ανακοίνωση των εννέα πρώτων αποτελεσμάτων από τους αστυνομικούς που ήρθαν σε άμεση επαφή μαζί του και ήταν όλα αρνητικά, ακολούθησαν άλλα 29 δείγματα αστυνομικών και πολιτικών υπαλλήλων, που ήταν επίσης αρνητικά.

Ωστόσο από τα έξι (6) δείγματα κρατουμένων, ανάμεσα στα οποία τα επαναληπτικά τεστ των δύο (2) Πακιστανών που βρισκόντουσαν στο ίδιο κελί, το ένα (1) δείγμα επέστρεψε θετικό. Αυτή τη φορά όμως το θετικό δείγμα δεν αντιστοιχούσε στον 19χρονο που πρωτοδιαγνώστηκε με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Λαμίας, αλλά στον ανήλικο που ήταν μαζί του στο κελί και του οποίου το πρώτο τεστ ήταν αρνητικό.

Ωστόσο και οι δύο θα παραμείνουν σε 14ημερη καραντίνα σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Θανάση Καρακάντζα. Ήδη ο πρώτος έχει μεταφερθεί σε ξενοδοχείο αναφοράς στα Λουτρά Υπάτης από όπου θα φύγει στις 20 Αυγούστου, ενώ για τον ανήλικο, θα παραμείνει προς το παρόν στα κρατητήρια εωσότου του γίνει και ένα ακόμη τεστ για επαλήθευση και στη συνέχεια θα εξεταστεί ποια δομή θα τον φιλοξενήσει για το υποχρεωτικό 14ημερο έως τις 22 Αυγούστου.

Αντίθετα την Πέμπτη 13 Αυγούστου τα ξημερώματα, σύμφωνα με τον κ. Καρακάντζα, λήγει η καραντίνα για τους αστυνομικούς που ήρθαν σε άμεση επαφή με το πρώτο κρούσμα και η εξέτασή τους για covid-19 βγήκε αρνητική.

Σημειώνουμε ότι τόσο οι Πακιστανοί που νοσούν ή νόσησαν από covid-19, όσο και οι αστυνομικοί που έδωσαν δείγμα, δεν παραπονέθηκαν για συμπτώματα.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση