Λαμία: Αρνητικό το επαναληπτικό τεστ για τον ανήλικο κρατούμενο

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020 08:05 Λαμία: Αρνητικό το επαναληπτικό τεστ για τον ανήλικο κρατούμενο

Ανακούφιση αλλά και προβληματισμός στο Αστυνομικό Μέγαρο Φθιώτιδας…

Ανατροπή και πάλι σχετικά με την κατάσταση της υγείας του ανήλικου Πακιστανού που κρατείται από τις 31 Ιουλίου στο Αστυνομικό Μέγαρο Φθιώτιδας, καθώς το επαναληπτικό - τρίτο κατά σειρά - τεστ που του έγινε στο Νοσοκομείο Λαμίας, βγήκε αρνητικό στην covid-19.

Ο μικρός ήταν συγκρατούμενος του 19χρονου ομοεθνή του, που διαγνώσθηκε θετικός στον κορωνοϊό, στον πρώτο έλεγχο που τους έγινε προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διατυπώσεις για τη διοικητική τους απέλαση (βρισκόντουσαν παράνομα στη χώρα μας). Ο ίδιος όμως ήταν αρνητικός, όπως αρνητικοί βγήκαν και όσοι αστυνομικοί τους πλησίασαν την επίμαχη νύχτα που συνελήφθησαν και αργότερα στα κελιά του Τμήματος Μεταγωγών Δικαστηρίων Λαμίας.

Ωστόσο ο συναγερμός που σήμανε δικαιολογημένα στο Αστυνομικό Μέγαρο, έφεραν στη Λαμία, τα συνεργεία του ΕΟΔΥ που προχώρησαν σε 35 δειγματοληψίες, μεταξύ των οποίων και των δύο Πακιστανών κρατουμένων. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων που έγιναν την Τρίτη (11/8) έφεραν αρνητικό στον νέο κορωνοϊό τον 19χρονο και θετικό τον ανήλικο που παρέμεινε στα κρατητήρια για να εξεταστεί εκ νέου.

Το τρίτο τεστ λοιπόν, που έγινε όπως και το πρώτο στο Νοσοκομείο Λαμίας, βγήκε αρνητικό και πλέον ο ανήλικος Πακιστανός θα περιμένει τη λήξη της καραντίνας του 14ημερου εωσότου εξεταστεί ξανά για κορωνοϊό. Την Πέμπτη πιθανότατα θα επανεξεταστεί και ο 19χρονος που βρίσκεται σε καραντίνα σε ξενοδοχείο αναφοράς, καθώς συμπληρώνεται 14ημερο από τη σύλληψη του, έτσι ώστε να επαναληφθεί και το αρνητικό επαναληπτικό τεστ που του έγινε από τον ΕΟΔΥ.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση