Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο Βαρδαλή

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2020 08:08 Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο Βαρδαλή

Βρήκαν πρόσφορο έδαφος οι φλόγες και έκαψαν αρκετά στρέμματα…

Μάχη με τις φλόγες από έδαφος και αέρα έδωσαν μέχρι το βράδυ του Σαββάτου οι πυροσβέστες πάνω από το χωριό Βαρδαλή στο Δήμο Δομοκού.

Η πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 4 το απόγευμα σε δύσβατη δασική περιοχή και αμέσως σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία που έσπευσε στο σημείο με 23 πυροσβέστες και μία ομάδα πεζοπόρου. Παράλληλα από αέρος έκαναν συνεχώς ρίψεις μέχρι να πέσει ο ήλιος τα δύο PZL από το αεροδρόμιο της Λαμίας.

Λίγο μετά τις 10 το βράδυ οι πυροσβέστες κατόρθωσαν να μεταφέρουν νερό μέχρι την κορυφή της απότομης πλαγιάς και να τη σβήσουν εντελώς λίγα λεπτά αργότερα, Ωστόσο δυνάμεις της Πυροσβεστικής θα παραμείνουν στο σημείο για το φόβο αναζωπυρώσεων.

Στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν υδροφόρες από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας και του Δήμου Δομοκού μαζί με μηχάνημα έργου, ενώ επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν ο Διοικητής ΔΙΠΥΝ Φθιώτιδας Πύραρχος Ανδρέας Μωράτης.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό του Πυροσβεστικού Σώματος μέχρι τις 7 το βράδυ του Σαββάτου είχαν εκδηλωθεί 53 δασικές πυρκαγιές και συνολικά επιχείρησαν 252 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 174 οχήματα, 8 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μηχανήματα έργου.

Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση