Στους δρόμους οι κάτοικοι των Καμένων Βούρλων (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020 14:25 Στους δρόμους οι κάτοικοι των Καμένων Βούρλων (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Επιμένουν στην απομάκρυνση των ασυνόδευτων παιδιών που εγκαταστάθηκαν σε ξενοδοχείο μέσα στη Λουτρόπολη. Συνθήματα κατά του ιδιοκτήτη του συγκεκριμένου χώρου…

Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία, διαδήλωσαν την αντίθεσή τους οι κάτοικοι των Καμένων Βούρλων στην εγκατάσταση 39 ασυνόδευτων παιδιών από Κέντρα Φιλοξενίας Πολιτών Τρίτων Χωρών των νησιών του Αιγαίου, σε ξενοδοχείο της περιοχής τους.

Το θέμα που έχει σηκώσει στο πόδι από το μεσημέρι της Τετάρτης (23/9) όλη την τοπική κοινωνία, συζητείται σε κεντρικό επίπεδο από στελέχη της κυβέρνησης αλλά και τοπικά με σύσκεψη στο δημαρχείο με όλους τους τοπικούς φορείς και σωματεία της περιοχής.

Οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στις 12 το μεσημέρι έξω από την εκκλησία του πολιούχου τους Αγίου Παντελεήμονα όπου και άκουσαν το Δήμαρχο Γιάννη Συκιώτη και τον Αντιπεριφερειάρχη Θανάση Καρακάντζα για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Ο Δήμαρχος επιμένει στην αρχική του θέση ότι δεν πρόκειται να γίνει δεκτή η εγκατάσταση αυτών των ανθρώπων στην περιοχή τους, τους οποίους χαρακτήρισε λαθρομετανάστες αφού επέμεινε στο γεγονός ότι ακόμη κι αυτή τη στιγμή δεν έχει καμία επίσημη ή έγγραφη ενημέρωση για το ποιοι είναι και από που ήρθαν. Από την πλευρά του ο κ. Καρακάντζας έκανε λόγο και για άλλα 32 άτομα που επρόκειτο να έρθουν στο ίδιο ξενοδοχείο.

Δείτε το βίντεο:

Ακολούθησε πορεία προς το ξενοδοχείο όπου φιλοξενούνται οι 39 αλλοδαποί ανήλικοι, το οποίο μέχρι πρότινος και για τουλάχιστον 15 χρόνια ήταν ανενεργό. Περιγράφηκε μάλιστα ως ακατάλληλο για να ζήσουν άνθρωποι σε αυτό. Βρίσκεται μάλιστα μερικά μέτρα μακριά από το σχολικό συγκρότημα

Ο ιδιοκτήτης του χώρου, βρέθηκε μάλιστα στο επίκεντρο των συνθημάτων που ακούστηκαν όταν οι κάτοικοι των Καμένων Βούρλων συγκεντρώθηκαν έξω από αυτό.

Δείτε φωτογραφίες από τη συγκέντρωση και την πορεία διαμαρτυρίας:

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση