Καμένα Βούρλα: Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020 08:04 Καμένα Βούρλα: Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

«Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο και σύντομα θα διευθετηθεί το θέμα», δηλώνει ο Δήμαρχος…

Με κλείσιμο της εθνικής οδού στο ύψος των διοδίων στην Αγία Τριάδα, οι κάτοικοι των Καμένων Βούρλων συνέχισαν τις κινητοποιήσεις τους κατά της εγκατάστασης προσφύγων ή μεταναστών στην λουτρόπολη.

Αφορμή ήταν η απροειδοποίητη άφιξη 39 ασυνόδευτων παιδιών που προερχόντουσαν από τα Κέντρα Φιλοξενίας των νησιών του Αιγαίου, που εγκαταστάθηκαν σε ένα παλιό ξενοδοχείο στο κέντρο των Καμένων Βούρλων λίγα μέτρα από το σχολικό συγκρότημα.

Παρά το “mea culpa” του αρμόδιου υπουργού Νότη Μηταράκη, αναφορικά με την μη προειδοποίηση του Δήμου και της τοπικής κοινωνίας για τις προθέσεις τους να φέρουν ασυνόδευτα παιδιά στα σπίτια τους, ο ίδιος επέρριψε σοβαρές ευθύνες στους Καμενοβουρλιώτες για την αντίδρασή τους κατηγορώντας τους για ακραίες συμπεριφορές.

Οι πρωινές δηλώσεις του υπουργού εξαγρίωσαν ακόμη περισσότερο τους κάτοικους, που ωστόσο διαμαρτυρήθηκαν ήπια στα διόδια αν και δεν έλειψαν οι φωνές για ολικό κλείσιμο της οδού.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

«Δεν είμαστε αφιλόξενοι, ας μην ξεχνάμε ότι και στο πρόσφατο παρελθόν είχαμε φιλοξενήσει 250 πρόσφυγες έξω από τον αστικό ιστό στο παλιό «Λεβέντη» χωρίς κανέναν πρόβλημα», σημειώνει ο Δήμαρχος Γιάννης Συκιώτης, που παρουσιάστηκε αισιόδοξος για την διευθέτηση του θέματος, ενώ ο Πρόεδρος των Επαγγελματιών και Εμπόρων Γιώργος Ανάγνου υποστηρίζει ότι ουδέποτε κανείς εμπόδισε την τροφοδοσία με φαγητό αυτών των παιδιών, τα οποία  όπως υποστηρίζει χωρίς να προκληθούν έσπασαν αντικείμενα και επιτέθηκαν με πέτρες και καδρόνια στους ανθρώπους που μένουν δίπλα από το ξενοδοχείο που έχουν καταλύσει.

Δείτε βίντεο στο οποίο μιλάει επίσης και ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Παπαναγιώτου και κάτοικος των Καμένων Βούρλων:

Σημειώνουμε ότι το κλείσιμο των διοδίων διήρκησε 45 περίπου λεπτά από τις 4 το απόγευμα και παρά το γεγονός ότι ο δρόμος έκλεισε μόνο για μερικά λεπτά και από τις δύο κατευθύνσεις, δημιουργήθηκαν ουρές και στα δύο ρεύματα. Στο υπόλοιπο διάστημα η κυκλοφορία διεξαγόταν από μία λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση.

Δείτε φωτογραφίες:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση