Επιβεβαίωσε ο Μηταράκης την αύξηση της χωρητικότητας της Δομής Θερμοπυλών

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020 12:32 Επιβεβαίωσε ο Μηταράκης την αύξηση της χωρητικότητας της Δομής Θερμοπυλών

Επιμένει ο υπουργός στις σκληρές εκφράσεις για τα Καμένα Βούρλα…

Από τη μία ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης εγκαλεί τους πολίτες των Καμένων Βούρλων για τη συμπεριφορά τους απέναντι στην εγκατάσταση των 39 ανηλίκων στην περιοχή τους, μην αναγνωρίζοντας το γεγονός του αιφνιδιασμού και της ανύπαρκτης ενημέρωσης και από την άλλη συνεχίζει τις εκπλήξεις με τις αποφάσεις του - σε κλειστό επίπεδο - αναφορικά με τους σχεδιασμούς του για το καμπ Θερμοπυλών.

Από τη μία στιγμή στην άλλη και τις δηλώσεις ότι η κυβερνητική πολιτική απέδιδε και δε χρειαζόντουσαν νέες δομές, την ίδια ώρα αποκαλύπτονταν ότι το σχέδιο επέκτασης του καμπ Θερμοπυλών βρίσκεται σε ισχύ έτοιμο να φιλοξενήσει στο άμεσο μέλλον 1.500 ακόμη μετανάστες.

Το σχέδιο για μια «νέα Μόρια» στις Θερμοπύλες, επιβεβαίωσε ο ίδιος στην εκπομπή του Άρη Πορτοσάλτε στο ΣΚΑΙ σημειώνοντας: «Στις Θερμοπύλες θέλουμε να ενισχύσουμε τη δομή φιλοξενίας, γι' αυτό και αυξάνουμε τη χωρητικότητα του Κέντρου, χωρίς να έχει αποφασιστεί αυτή τη στιγμή μεταφορά νέων προσφύγων -μεταναστών , αλλά θέλουμε να είμαστε έτοιμοι για να μην ξαναζήσουμε αυτά που ζήσαμε στη Μόρια και σε άλλες δομές».

Σχετικά με το αν αυτή τη φορά μπήκε στον κόπο να ενημερώσει τους άμεσα ενδιαφερόμενους ο κ. Μηταράκης, αόριστα είπε «Όταν θέλουμε να κάνουμε κάτι πιο μόνιμο, φυσικά και μιλάμε με την Περιφέρεια».

Ο ίδιος βέβαια γνωρίζει ότι δεν έχει ούτε τη συναίνεση αλλά πολύ περισσότερο τη νομιμοποίηση να παρέμβει με αυτόν τον τρόπο σε έναν προστατευόμενο χώρο, που έχει κριθεί αναδασωτέος, δίπλα στις ιαματικές πηγές και φυσικά στον σημαντικότερο αρχαιολογικό χώρο της περιοχής.

Τις επόμενες ημέρες αν όχι ώρες αναμένεται να έχουν τοποθετηθεί όλοι οι άμεσα εμπλεκόμενοι στο θέμα, για τις αποφάσεις που είναι απέναντι σε κάθε έννοια αναπτυξιακής προοπτικής ενός χώρου με τεράστια ιστορία και ξεχωριστό ιαματικό πλούτο. Εκτός και αν τελικά η οποιαδήποτε προοπτική ξένου χρήματος και ανάπτυξης στην περιοχή είναι η τροφοδοσία και συντήρηση των προσφύγων - μεταναστών και οι φτηνές προσλήψεις εργατικών χεριών για την εξυπηρέτηση της νέας Δομής.

Στην ίδια εκπομπή τέλος δεν παρέλειψε να εξαπολύσει τα βέλη του στην τοπική κοινωνία των Καμένων Βούρλων θέλοντας να σβήσει το δικό του μερίδιο ευθύνης στο μπάχαλο που δημιουργήθηκε, θέτοντας το ερώτημα αν αυτά τα παιδιά είναι απόβλητα και αν θα έπρεπε να είχε ενημερώσει στην περίπτωση που θα χρειαζόταν να μεταφερθούν εκεί 30 παιδιά από το Ορφανοτροφείο Πειραιά.

Μάλιστα κατά δήλωσή του, όταν ρωτηθήκαν στα Καμένα Βούρλα τι θα έκαναν αν ήξεραν ότι θα έρθουν ανήλικοι είχαν πει «θα είχαμε κλείσει το δρόμο πριν έρθετε». Προφανώς και δεν έχει αποφασίσει ακόμη ο κ. υπουργός αν τελικά έπρεπε να ενημερώσει όπως είχε παραδεχτεί στην τηλεοπτική του κόντρα με το Δήμαρχο ή τελικά δεν έπρεπε καθώς μάντευε τις «ακραίες συμπεριφορές» των Καμενοβουρλιωτών.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση