Λαμία: Ένα ακόμη κρούσμα σε εργοστάσιο - Νέο κρούσμα και σε στρατιωτικό

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020 10:20 Λαμία: Ένα ακόμη κρούσμα σε εργοστάσιο - Νέο κρούσμα και σε στρατιωτικό

Συναγερμός για νέο κρούσμα σε εργοστάσιο και σε μονάδα του στρατού στη Λαμία.

Δύο νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν στη Φθιώτιδα το βράδυ της Δευτέρας (19/10), παρά το γεγονός ότι ο ΕΟΔΥ στον ημερήσιο χάρτη του δεν ανακοίνωσε κάτι για την περιοχή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport θετικός στην covid-19 διαγνώσθηκε 49χρονος εργαζόμενος σε μεγάλη βιομηχανία της περιοχής θέτοντας σε συναγερμό το εργασιακό του περιβάλλον.

Θυμίζουμε ότι βρισκόμασταν ήδη σε αναμονή της ανακοίνωσης των 70 τεστ από άλλο εργοστάσιο της περιοχής, όπου την προηγούμενη εβδομάδα διαγνώσθηκε με κορωνοϊό εργαζόμενος της.

Κρούσμα και στο στρατό

Θετικός στο νέο κορωνοϊό όμως βγήκε το ίδιο βράδυ και ένας ακόμη 46χρονος στρατιωτικός που υπηρετεί σε μονάδα της Λαμίας. Δόθηκαν άμεσα οι οδηγίες για καραντίνα, ενώ ξεκίνησε η ιχνηλάτηση των δικών του επαφών ώστε να μην υπάρξει διασπορά.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες στη μονάδα όπου υπηρετεί ο στρατιωτικός θα πραγματοποιηθεί προληπτικά απολύμανση, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, την Κυριακή που είχε υπηρεσία δεν πήγε τελικά, αφού είχε κάποια συμπτώματα και ο γιατρός του συνέστησε να παραμείνει στο σπίτι, ενώ το πρωί της Δευτέρας έγινε το τεστ στο ΓΝ Λαμίας, όπου βρέθηκε θετικός. Ήδη ξεκίνησε η ιχνηλάτηση των επαφών του.

Τα κρούσματα στη Φθιώτιδα

Μετά τα τρία νέα κρούσματα ο νομός Φθιώτιδας αυτή τη στιγμή έχει συνολικά 24 ενεργά κρούσματα και πάνω από 250 άτομα σε καραντίνα.

Από τους 24 ασθενείς οι 7 νοσηλεύονται στην ειδική πτέρυγα στο "Πέτρινο" του ΓΝ Λαμίας, οι 2 στη ΜΕΘ και οι υπόλοιποι είναι στα σπίτια τους

Ο χάρτης του ΕΟΔΥ

Νωρίτερα ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας είχε ανακοινώσει "μηδέν" νέα κρούσματα στη Φθιώτιδα, αλλά εννέα στη Στερεά.

Στη Βοιωτία, θετικός στον ιό ανιχνεύθηκε ένας 18χρονος από τη Λιβαδειά, μία 69χρονη και μία 31χρονη επαφές ενός 69χρονου που βρέθηκε την προηγούμενη. Τέλος θετικό  βρέθηκε ένα παιδί στο Κέντρο Φιλοξενίας στη Θήβα.

Στην Εύβοια, από ιχνηλάτηση βρέθηκαν δύο Ινδοί 48 και 41 ετών από τα Ψαχνά, ένας 70χρονος από τη Χαλκίδα και ένα βρέφος από το Κέντρο της Ριτσώνας.

Τέλος στη Φωκίδα το κρούσμα αντιστοιχεί σε 15χρονο μαθητή στην Άμφισσα.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση