Φθιώτιδα: Έλεγχοι παντού για χρήση μάσκας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 03 Νοεμβρίου 2020 12:16 Φθιώτιδα: Έλεγχοι παντού για χρήση μάσκας

Τριψήφιος αριθμός προστίμων την τελευταία ημέρα πριν την εφαρμογή των νέων μέτρων…

Νέα μέτρα, νέες συνήθειες από τα ξημερώματα της Τρίτης (3/11) και για έναν τουλάχιστον μήνα, για τους πολίτες όλης της χώρας, σε εφαρμογή των αποφάσεων της Επιτροπής Επιστημόνων για τον περιορισμό της διάδοσης του νέου κορωνοϊού.

Από το πρωί ο καθένας και η κάθε μία από μας, υποχρεούται να φοράει μάσκα σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και μια σειρά από άλλα μέτρα που ισχύουν για τις Περιφερειακές Ενότητες ανά επίπεδο επικινδυνότητας.

Για τον έλεγχο εφαρμογής των μέτρων, από νωρίς οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας σε Λαμία και Φθιώτιδα, διενεργούν ελέγχους σε υπαίθριους χώρους αλλά και εσωτερικούς χώρους εργασίας, πρωτίστως για τη χρήση της μάσκας που έχει χαρακτηριστεί ως «το εμβόλιο πριν το εμβόλιο» κατά της διάδοσης του κορωνοϊού.

Ενδεικτικά οι έλεγχοι την τελευταία ημέρα (Δευτέρα 2 Νοεμβρίου) πριν την εφαρμογή των νέων πιο αυστηρών μέτρων, όταν η χρήση μάσκας δεν ήταν ακόμη υποχρεωτική σε εξωτερικούς χώρους, έφεραν 39 πρόστιμα στην περιοχή της Φθιώτιδας!

Στο σύνολο στη Στερεά, βεβαιώθηκαν 116 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας και μη τήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ. Οι περισσότερες από τις παραβάσεις σημειώθηκαν στη Βοιωτία (48) και οι λιγότερες στην Ευρυτανία (2), ενώ άλλες 27 σε Εύβοια (19) και Φωκίδα (8).

Προσαρμοσμένη αναζήτηση