Λαμία: Εξακολουθούν να γεμίζουν τα κρεβάτια στη ΜΕΘ covid

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2020 09:57 Λαμία: Εξακολουθούν να γεμίζουν τα κρεβάτια στη ΜΕΘ covid

Αχτίδα ελπίδας και αισιοδοξίας οι αποσωληνώσεις και οι κερδισμένες μάχες απέναντι στον επικίνδυνο ιό…

Αφόρητη πίεση εξακολουθεί να δέχεται στο σύστημα υγείας στη χώρα μας όπως αποδεικνύουν τα 613 σοβαρά περιστατικά που νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, αλλά και οι 89 θάνατοι που ανακοίνωσε το τελευταίο 24ωρο ο ΕΟΔΥ.

Εντούτοις υπάρχουν και τα ευχάριστα νέα, με τις κερδισμένες μάχες που δόθηκαν με τον επικίνδυνο ιό, καθώς 611 συνάνθρωποί μας έχουν εξέλθει μέχρι σήμερα από τις ΜΕΘ κορωνοϊού.

Σημαντικές είναι οι μάχες και οι επιτυχίες των ανθρώπων της ΜΕΘ και στη Λαμία. Από την αρχή της πανδημίας έχουν νοσηλευτεί στη ΜΕΘ κορωνοϊού του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας 24 άτομα και έχουν χάσει τη μάχη με την ασθένεια 3 άνθρωποι (συνολικά στη Φθιώτιδα μέχρι στιγμής θρηνούμε το χαμό έξι ατόμων που νόσησαν από κορωνοϊό). Το ποσοστό μεταφράζεται σε 12,5% που είναι σχεδόν τρεις φορές κάτω από το μέσο όρο που παρουσιάζεται σε όλη τη χώρα με ασθενείς που χρειάζονται εντατική παρακολούθηση.

Μπροστά μας βέβαια έχουμε ακόμη πολύ δρόμο και ένα πολύ κρίσιμο 15ημερο όπως παραδέχτηκε και ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης που επισκέφτηκε το απόγευμα της Τετάρτης το Νοσοκομείο Λαμίας. Ο υγειονομικός «πόλεμος» συνεχίζεται όπως μαρτυρούν και τα γεμάτα κρεβάτια σε παλιά και νέα ΜΕΘ covid.

Στην «παλιά» Μονάδα εξακολουθούν να νοσηλεύονται πέντε άτομα, με την κατάσταση κάποιων εξ αυτών να κρίνεται σοβαρή. Τα τρία εξιτήρια όμως των τελευταίων 24ωρων οπωσδήποτε προκαλούν χαμόγελα και δίνουν αισιοδοξία στους ανθρώπους που «πολεμούν» στην πρώτη γραμμή. Την ίδια ώρα βέβαια γεμίζει και η «νέα» Μονάδα, καθώς ήδη νοσηλεύονται σε αυτή τέσσερα άτομα, όλοι τους άνδρες και από περιοχές εκτός Λαμίας και Φθιώτιδας. Συγκεκριμένα έχουν διακομιστεί από Ευρυτανία δύο άτομα 53 και 59 ετών, ένας 78χρονος από την Καρδίτσα και ένας 73χρονος από τη Λάρισα, επιβεβαιώνοντας το σημαντικό ρόλο που παίζει το Νοσοκομείο Λαμίας στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι το προσωπικό της ΜΕΘ Λαμίας έχει ακόμη 8 κρεβάτια να υποστηρίξει στην αρχική ΜΕΘ που αντιμετωπίζει όλα τα άλλα επείγοντα περιστατικά (πλην covid), ανεβάζοντας κατά πολύ τις απαιτήσεις και αναγκάζοντας όλο το προσωπικό να ξεπερνά τα όριά του.

Το ευχάριστο είναι ότι η Διοίκηση όχι μόνο προσπαθεί αλλά πετυχαίνει πράγματα όπως η εξασφάλιση ακόμη 25 ατόμων επικουρικού προσωπικού (18 νοσηλευτών και 7 βοηθητικού προσωπικού), ενώ θα προκηρυχθούν εκ νέου 8 θέσεις για το ιατρικό προσωπικό της ΜΕΘ. Δεν ξεχνάμε ότι στα μέσα Ιανουαρίου υπάρχει το χρονοδιάγραμμα παράδοσης των επτά (7) νέων κλινών ΜΕθ από το Ίδρυμα «Νιάρχος» και χρειάζεται πολύ περισσότερο προσωπικό για να τις λειτουργήσει.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση