Νέοι θάνατοι από κορωνοϊό σε Φθιώτιδα και Στερεά

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 26 Δεκεμβρίου 2020 09:16 Νέοι θάνατοι από κορωνοϊό σε Φθιώτιδα και Στερεά

Μεγαλώνει η μακάβρια λίστα με τους συνανθρώπους μας που καταλήγουν έχοντας μολυνθεί από τον επικίνδυνο ιό.

Με το βλέμμα στραμμένο στο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και με την ελπίδα ο φονικός sars-cov2 να σταματήσει να σκιάζει την ανθρωπότητα, μετράμε αντίστροφα για την αλλαγή του έτους.

Δυστυχώς, συνεχίζουμε να μετρούμε και θύματα της πανδημίας σε μία μακάβρια λίστα που αυξάνει συνεχώς και στη χώρα μας.

Μάλιστα η καταγραφή όσων φεύγουν από κορωνοϊό μακριά από κάποιο νοσηλευτικό κατάστημα, είναι πολλές φορές δύσκολη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τις τελευταίες ημέρες η Φθιώτιδα είχε δύο ακόμη απώλειες ανθρώπων που νόσησαν από κορωνοϊό. Πρόκειται για 79χρονο συνταξιούχο και 95χρονη από τη Λαμία, που μεταξύ των άλλων προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζαν, είχαν νοσήσει και από covid-19. Ο θάνατος μάλιστα του 79χρονου σημειώθηκε στις 22 Δεκεμβρίου που ήταν η χειρότερη μέρα για τη Φθιώτιδα που έχασε από κορωνοϊό τέσσερις ανθρώπους, ανεβάζοντας τον αριθμό των απωλειών σε 27 από τις 15 Νοεμβρίου!

Δυστυχώς η λίστα δε σταματά εδώ, καθώς προπαραμονή Χριστουγέννων (23/12), έγιναν γνωστοί οι θάνατοι δύο ακόμη συνανθρώπων μας σε περιοχές της Στερεάς.

Ειδικότερα, στο Νοσοκομείο Χαλκίδας είχαμε το θάνατο μίας 73χρονης γυναίκας, που νοσηλευόταν για σχεδόν ένα μήνα στη ΜΕΘ παλεύοντας με την επικίνδυνη ασθένεια. Αυτός ήταν ο 12ος θάνατος στο μεγαλύτερο Νοσοκομείο της Εύβοιας από τις 3 Νοεμβρίου και ο 9ος ασθενής που κατέληξε στη ΜΕΘ.

Τέλος στις 23 Δεκεμβρίου κατέληξε και ένας ακόμη 47χρονος από την περιοχή της Άμφισσας, από επιπλοκές που δημιούργησε στην υγεία του η covid-19. Αυτός ήταν ο 6ος θάνατος στη Φωκίδα από κορωνοϊό, ενώ συνολικά στη Στερεά θρηνούμε την απώλεια 51 ανθρώπων.

 

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση