Νοσοκομείο Λαμίας: Αρνείται και τον ορό ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021 12:39 Νοσοκομείο Λαμίας: Αρνείται και τον ορό ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Μεγάλη αστυνομική δύναμη μέσα και έξω από το Νοσοκομείο σε 24ωρη βάση…

Νέο επεισόδιο στη νοσηλεία του Δημήτρη Κουφοντίνα στο Νοσοκομείο Λαμίας με τον πολυισοβίτη και απεργό πείνας να προχωρά και σε απεργία δίψας από απόγευμα της Δευτέρας (22/2) και το κρεβάτι της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας.

Η είδηση μεταδόθηκε γρήγορα με ανάρτηση στο eksegersi.gr, που περιγράφει ότι ο «Λουκάς» της 17 Νοέμβρη δε δέχτηκε την τοποθέτηση νέου ορού ενυδάτωσης από τους γιατρούς στη ΜΕΘ.

Στην ίδια ανάρτηση μάλιστα υπενθυμίζεται η πρόσφατη τοποθέτηση της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) ότι η αναγκαστική σίτιση θεωρείται βασανιστήριο και ότι είναι προσωπική του επιλογή την οποία κατέστησε με σαφή τρόπο στους γιατρούς. Πλέον η παρακολούθησή του γίνεται μέσα από μια απλή οθόνη με του ςγιατρούς να κάνουν κάθε δύο ώρες μετρήσεις στα ζωτικά του όργανα.

Θυμίζουμε ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας βρέθηκε στις 22 Δεκεμβρίου 2020 στις Φυλακές Δομοκού με μεταγωγή από τις Αγροτικές Φυλακές της Κασσαβέτειας. Στις 8 Ιανουαρίου ξεκίνησε απεργία πείνας, ενώ 8 ημέρες μετά χρειάστηκε η πρώτη διακομιδή στο Νοσοκομείο Λαμίας εξαιτίας επιπλοκών στην υγεία του. Αρνήθηκε την οποιαδήποτε βοήθεια και επέστρεψε στη Φυλακή.

Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε άλλες δύο φορές στις 20 και στις 25 Ιανουαρίου με την τελευταία να παραμένει για νοσηλεία στο ειδικό κελί - θάλαμο. Τελικά στις 16 Φεβρουαρίου η κατάσταση της υγείας του θα επιδεινωθεί και θα εισαχθεί στη ΜΕΘ όπου παραμένει μέχρι και σήμερα με την κατάσταση πλέον να χαρακτηρίζεται οριακή.

Την ίδια ώρα η μεγάλη αστυνομική δύναμη μέσα και έξω από το Νοσοκομείο Λαμίας σε 24ωρη βάση, έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις τόσο του απλού κόσμου όσο και των αστυνομικών υπαλλήλων, καθώς δεν μπορούν να ανταπεξέρθουν στις υποχρεώσεις τους έναντι των πραγματικών τους υπηρεσιών. Μάλιστα σε πρόσφατη επιστολή - καταγγελία η ΕΑΣΥ Φθιώτιδας είχε επισημάνει και τον πρόσθετο κίνδυνο που διατρέχουν οι συνάδελφοί τους παραμένοντας σε ένα χώρο που καθημερινά δέχεται πολλά περιστατικά covid-19.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση