Κορωνοϊός: Μεγάλος αριθμός κρουσμάτων στα δύο Μοναστήρια της Φθιώτιδας

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 14 Μαρτίου 2021 08:14 Κορωνοϊός: Μεγάλος αριθμός κρουσμάτων στα δύο Μοναστήρια της Φθιώτιδας

Συναγερμός στις υγειονομικές αρχές. «Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες των ειδικών…» αναφέρει το Μοναστήρι…

Μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού στην Ιερά Μονή της Παναγίας Οδηγήτριας στη Βελίτσα Παρνασσού Φθιώτιδας, έδειξαν οι έλεγχοι της Κινητής Ομάδας Υγείας του ΕΟΔΥ το πρωί του Σαββάτου (13/3).

Συνολικά σε 31 δείγματα στο ανδρικό Μοναστήρι βρέθηκαν 17 θετικά. Επίσης σε δείγματα από 8 μοναχές στο Μετόχι της Μονής στο Μόδι βρέθηκαν άλλα δύο (2) δείγματα θετικά, ενώ είχε γίνει γνωστό ότι νοσούσαν ήδη άλλες δύο αδελφές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, παρών στη δειγματοληψία ήταν και ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αμφίκλειας Θεοχάρης Λεπενός, που εξέτασε 8 μοναχούς με συμπτώματα πυρετού και δύσπνοιας και παρέπεμψε για εισαγωγή στο νοσοκομείο τρεις εξ αυτών, έχοντας ο ένας ελαφριά πνευμονία και οι άλλοι δύο χαμηλό οξυγόνο.

«Το κλιμάκιο μας  έδωσε οδηγίες και ιατρικές συμβουλές πως πρέπει να πράξουμε ώστε να ξεπερασθεί η μόλυνση από τον ιό και η αδελφότητα βρίσκεται σε επικοινωνία με όλες τις αρμόδιες αρχές», σημειώνουν οι άνθρωποι της Μονής, που επισημαίνουν ότι από τις 4 Μαρτίου που η Φθιώτιδα τέθηκε σε πλήρη εγκλεισμό , δεν έχει δεχθεί κανέναν προσκυνητή.

Όπως περιγράφουν μάλιστα αναλυτικά την Παρασκευή 5 Μαρτίου μοναχός της Μονής βρέθηκε στο νοσοκομείο της Θήβας για πρόβλημα στα νεφρά του και εκεί υπεβλήθη σε τεστ στο οποίο βρέθηκε αρνητικός. Οι ιατροί όμως που τον εξέτασαν του ζήτησαν να επισκεφθεί και πάλι τη Δευτέρα 8 Μαρτίου το νοσοκομείο για επαναληπτική εξέταση , και τότε ο μοναχός βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και παρέμεινε νοσηλευόμενος.

Στο διάστημα αυτό εκδηλώθηκαν συμπτώματα σε άλλους τέσσερις μοναχούς, καθώς επίσης και στον εκλιπόντα π. Δαμασκηνό. Η κηδεία του μάλιστα θα γίνει σε πέντε ημέρες προκειμένου να έχει νεκρωθεί το μικρόβιο μέχρι τότε, όπως ενημερώθηκαν σχετικά.

«Η Ιερά Μονή μας πάντοτε υπήρξε έννομη και σύννομη με τις οδηγίες των ειδικών. Ακολουθούμε πιστά τις κατευθύνσεις που μας δίνουν οι ειδικοί», τονίζουν σε ανακοίνωση τους με την οποία ευχαριστούν όλους όσοι έσπευσαν να τους συμπαρασταθούν, μεταξύ αυτών και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών.:

«Για μια ακόμη φορά θελουμε να ευχαριστήσουμε για τη βοήθεια τους, τη Δήμαρχο Αμφίκλειας-Ελάτειας κ. Αθαν. Στιβακτή, τον αντιδήμαρχο Τιθορεας κ. Κωνστ. Παπακωνσταντίνου , τον πρόεδρο της Τοπικής Ενότητας Τιθορέας κ. Γεώργιο Τσαρούχα , τον διοικητή του Κέντρου Υγείας Αμφίκλειας κ. Λεπενό και το Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Αμφίκλειας κ. Δημητρη Καλιακούδα, καθώς επίσης και τα πνευματικά μας παιδιά για τη βοήθεια που μας παρέχουν.

Θέλουμε να αναφέρουμε επίσης την συγκινητική για εμάς συμπαράσταση του Σεβ. Μητρ. Φθιώτιδος κ.κ. Συμεών , ο οποίος καθημερινώς επικοινωνεί μαζί μας , θέλοντας να μάθει την κατάστασή μας

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση