Δύο νέοι θάνατοι από κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2021 08:10 Δύο νέοι θάνατοι από κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Λαμίας

Διασωληνώθηκε 27χρονη από επιπλοκές της νόσου στη ΜΕΘ Χαλκίδας…

Δύο ακόμη ηλικιωμένοι άνθρωποι, έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Λαμίας, όπου η κατάσταση εξακολουθεί να παραμένει οριακή ως προς τον αριθμό των νοσηλευομένων με την επικίνδυνη νόσο.

Συγκεκριμένα το πρωί της Τετάρτης (17/3) έγινε γνωστή η απώλεια ενός 84χρονου από τη Μαλεσίνα και μιας ακόμη 76χρονης από το Καλαπόδι, που νοσηλευόντουσαν στο Πέτρινο κτίριο στην Κλινική covid.

Με τους δύο νέους θανάτους φτάσαμε τους 55 στη Φθιώτιδα, 29 άνδρες και 26 γυναίκες με διάμεση τιμή τα 82 έτη.

Δυστυχώς η κατάσταση παραμένει πολύ δύσκολη στο Νοσοκομείο της Λαμίας, με την Κλινική να βρίσκεται λίγο κάτω ή ακόμη και πάνω από τους 70 ασθενείς, την ίδια ώρα που η ΜΕΘ Κορωνοϊού παραμένει με 12 στους 12 ασθενείς. Επίσης ασθενείς χρειάστηκε να διακομιστούν σε Νοσοκομεία της Θεσσαλίας για να βρουν κρεβάτι ΜΕΘ ή ακόμη και απλή κλίνη νοσηλείας.

Διασωληνώθηκε 27χρονη

Άσχημα όμως είναι τα νέα και από το άλλο μεγάλο Νοσοκομείο της Στερεάς αυτό της Χαλκίδας, όπου μία 27χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν στην Κλινική covid, χρειάστηκε να διασωληνωθεί και να εισαχθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ίδιου Νοσοκομείου.

Με τη συγκεκριμένη ασθενή η πληρότητα στη ΜΕΘ του ΓΝ Χαλκίδας πλησιάζει το 100%, καθώς  νοσηλεύονται πλέον 11, με τη δυναμικότητα να είναι στις 12 κλίνες.

Επίσης στην Κλινική όπου σημειώθηκαν δύο θάνατοι ασθενών, νοσηλεύονται 32 άτομα με κορωνοϊό ενώ συνεχείς είναι οι διακομιδές ασθενών στα Επείγοντα.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση