Ένας ακόμη θάνατος από κορωνοϊό στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 09 Μαΐου 2021 09:50 Ένας ακόμη θάνατος από κορωνοϊό στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λαμίας

Διψήφιος αριθμός απωλειών στη Φθιώτιδα τις οκτώ πρώτες ημέρες του Μαΐου…

Μεγαλώνει συνεχώς ο κατάλογος των θυμάτων από κορωνοϊό στη Φθιώτιδα, με έναν ακόμη θάνατο να καταγράφεται στη ΜΕΘ Covid του Νοσοκομείου Λαμίας το Σάββατο (8/5).

Ένας 81χρονος από τη Λαμία κατέληξε μετά από πολυήμερη μάχη με τον επικίνδυνο ιό. Ήταν η παλαιότερη εισαγωγή στην Εντατική, καθώς είχε διασωληνωθεί στις 7 Απριλίου και παρέμεινε περισσότερο από ένα μήνα στη ΜΕΘ παλεύοντας άνισα με τον κορωνοϊό.

Ο θάνατος του 81χρονου ήρθε να προστεθεί σε μια σειρά από δυσάρεστα περιστατικά στο Νοσοκομείο Λαμίας, καθώς μόνο μέσα στο Μάιο έχασαν τη μάχη με τον ιό δέκα (10) συμπολίτες μας! Στο σύνολο οι θάνατοι από κορωνοϊό στο ΓΝ Λαμίας ξεπέρασαν τους 100. Μάλιστα σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport υπάρχουν ακόμη περιστατικά όπου ο κορωνοϊός έχει δημιουργήσει σοβαρές επιπλοκές.

Η υποχώρηση των κρουσμάτων νωρίτερα το Πάσχα είχε δημιουργήσει μια αίσθηση ότι το 3ο κύμα επιτέλους υποχωρεί, όμως τα τελευταία νούμερα που ανακοινώνονται στις διάφορες δειγματοληψίες και στις λίστες του ΕΟΔΥ, μας προσγείωσαν απότομα στη δύσκολη πραγματικότητα! Αυτό αποτυπώνεται και στο ισοζύγιο εισαγωγών και εξιτηρίων, όπου τις τελευταίες ημέρες υπερτερούν οι νέοι είσοδοι ασθενών στην Κλινική Covid.

Κυριότερο όπλο λοιπόν παραμένει ο εμβολιασμός που ευτυχώς τα τελευταία 24ωρα (από 5/5) παρουσιάζει αριθμούς πάνω και γύρω στους 110 χιλιάδες. Στη Φθιώτιδα ο αριθμός ημερήσιων εμβολιασμών κινείται σταθερά πάνω από τους 1400 φθάνοντας μέχρι και τους 1556.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση