Νοσοκομείο Λαμίας: Πόσοι είναι οι υγειονομικοί που παραμένουν ανεμβολίαστοι

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 01 Σεπτεμβρίου 2021 08:20 Νοσοκομείο Λαμίας: Πόσοι είναι οι υγειονομικοί που παραμένουν ανεμβολίαστοι

Μέχρι την τελευταία στιγμή πολλά τα ραντεβού των υγειονομικών για την αποφυγή των μέτρων. Κινητοποιήσεις από την ΠΟΕΔΗΝ με τη συμμετοχή του Σωματείου Εργαζομένων…

Την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή, πολλοί είναι οι υγειονομικοί υπάλληλοι του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας που έκλεισαν το ραντεβού τους για την 1η δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, αποφεύγοντας έτσι το μέτρο της αναστολής.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης παρέμεναν ανεμβολίαστοι μόνο 7 γιατροί, ενώ ο αριθμός των νοσηλευτών προσδιορίζονταν στους 45, χωρίς πάντως να αποκλείονται ραντεβού ακόμη και το τελευταίο λεπτό, που θα μειώσουν κι άλλο το ποσοστό.

Τουλάχιστον 12 ήταν οι υγειονομικοί που έκαναν το εμβόλιο την Τρίτη 31 Αυγούστου, τελευταία ημέρα της προθεσμίας από την Κυβέρνηση πριν εφαρμόσει το μέτρο αναστολής.

Όσοι υπάλληλοι τεθούν σε αναστολή, θα υποχρεωθούν σε επιστροφή του μισθού, που έχει προκαταβληθεί στα τέλη Αυγούστου ως τις 10 Σεπτεμβρίου, ενώ ακόμη και αν μετά εμβολιαστούν δεν είναι βέβαιο ότι θα επιστρέψουν στις θέσεις τους, σύμφωνα με τα όσα είχε πει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, όταν ρωτήθηκε σχετικά.

Αντιδράσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας

Το θετικό είναι ότι με τα υπάρχοντα δεδομένα δεν αναμένεται να υπάρχουν προβλήματα κάλυψης βαρδιών στο μεγαλύτερο Νοσοκομείο της Στερεάς, ωστόσο «τα εκβιαστικά και διχαστικά διλήμματα», όπως περιγράφονται από το σύνολο των Σωματείων, έχουν εγείρει σοβαρές αντιδράσεις ακόμη και από εμβολιασμένους συναδέλφους τους που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους.

Ειδικότερα το Σωματείο Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας και Κέντρων Υγείας, καλεί όλα τα μέλη του (εμβολιασμένους και μη), σε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη  1η Σεπτέμβρη 2021 και ώρα 7 πμ, στην Κεντρική Πύλη του Νοσοκομείου.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει επίσης τα παρακάτω:

«Συνεχίζουμε την ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ από την επίδειξη πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης και από την συλλογή στοιχείων που αφορούν τον εμβολιασμό. Καλούμε τους συναδέλφους του Γραφείου Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού να συμμετέχουν στην απεργία–αποχή από την έκδοση των διαπιστωτικών πράξεων αναστολής εργασίας, όπως έχει κηρύξει η Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Προκηρύσσουμε επαναλαμβανόμενες Στάσεις Εργασίας (από Πέμπτη 2/9/21 ωρα:10:00-15:00, Παρασκευη 3/9/21 ωρα:10:00-15:00 κ.ο.κ) καθώς και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας (ωρα:11:00) στην Κεντρική Πύλη του Γ.Ν. Λαμίας.

Ως υγειονομικοί (εμβολιασμένοι και μη) ΔΕΝ είμαστε αντίθετοι στον εμβολιασμό αλλά στην απόφαση της υποχρεωτικότητας. Είμαστε ΑΠΕΝΑΝΤΙ σε εκβιαστικά και διχαστικά διλήμματα, στην στοχοποίηση συναδέλφων και στις πειθαρχικές κυρώσεις (αναστολή καθηκόντων).

Κανένας συνάδελφος σε αναστολή εργασίας, κανείς δεν περισσεύει από το Ε.Σ.Υ.

Συνεχίζουμε να ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, ένταξή στα ΒΑΕ, αναβάθμιση των οικονομικών απολαβών μας και διασφάλιση ποιοτικών υπηρεσιών φροντίδας υγείας των ασθενών μας.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα των εργαζομένων και τον δημόσιο χαρακτήρα του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

Διαβάστε επίσης: Κινητοποίηση των ανθρώπων της Υγείας κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού

Προσαρμοσμένη αναζήτηση