Θρήνος στον Παλαμά Δομοκού για την απώλεια του Προέδρου του Γιάννη Χριστοδούλου

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2021 08:10 Θρήνος στον Παλαμά Δομοκού για την απώλεια του Προέδρου του Γιάννη Χριστοδούλου

«Έφυγε» στα 63 του χρόνια μετά από άνιση μάχη με τον κορωνοϊό…

Ανείπωτη θλίψη στην τοπική Κοινότητα του Παλαμά Δομοκού και σε ολόκληρο το Δήμο, για την απώλεια του 63χρονου Προέδρου της Κοινότητας Γιάννη Χριστοδούλου από κορωνοϊό.

Ο αγαπητός σε όλον τον κόσμο Γιάννης, που είχε συνδέσει το όνομά του με την πρόοδο του αγαπημένου του χωριού, «έφυγε» αργά το βράδυ της Κυριακής μετά από 7ημερη νοσηλεία στο Νοσοκομείο Λαμίας. Ο κορωνοϊός που έδειξε το σκληρό του πρόσωπο στην οικογένεια, καθώς πριν από 11 ημέρες είχε χάσει και την πολυαγαπημένη του μητέρα, ενώ και ο αδερφός του νοσηλεύεται διασωληνωμένος εξαιτίας της covid-19 σε Νοσοκομείο των Αθηνών.

Ο Γιάννης Χριστοδούλου, είχε ασχοληθεί από νεαρή ηλικία με τα κοινά της κοινότητας Παλαμά όσο και με τα κοινά της επαρχίας Δομοκού. Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στους κατοίκους του χωριού οι οποίοι για πάνω από είκοσι χρόνια τον είχαν τιμήσει με την ψήφο τους για Πρόεδρο της κοινότητας, θέση την οποία κατείχε μέχρι τον θάνατο του.

Επί των ημερών του δημιουργήθηκε από την αρχή ένα νέο, σύγχρονο χωριό σε μικρή απόσταση από το παλιό στους πρόποδες του όρους Όρθυς. Φρόντισε για την διαπλάτυνση της προπολεμικής γέφυρας στην είσοδο του νέου χωριού καθώς και για την διάνοιξη και την ασφαλτόστρωση όλων των κεντρικών αρτηριών. Μέσω ενός κονδυλίου που είχε εξασφαλίσει πριν από λίγους μήνες είχαν ξεκινήσει έργα και στους αγροτικούς δρόμους της κοινότητας ενώ δεν πρόλαβε να δει να υλοποιείται το όραμα του για την δημιουργία ποδηλατόδρομου στο Παλαμά.

Παράλληλα φρόντιζε με έργα ώστε να διατηρηθεί και η παλαιά, ορεινή και ιστορική κοινότητα του Παλαμά. Επί των ημερών του αναστηλώθηκε το κτίριο του Δημοτικού Σχολείου ενώ πρόσφατα είχε ξεκινήσει και η διαπλάτυνση του δρόμου που ενώνει την παλιά με την νέα κοινότητα Παλαμά.

Ο Γιάννης Χριστοδούλου αφήνει πίσω του την σύζυγο του Στέλλα και τρία παιδιά, δύο κόρες, φοιτήτριες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και τον γιο του, μαθητή Λυκείου της πόλης μας.

Η κηδεία του Γιάννη Χριστοδούλου θα γίνει στις 2:00΄ το μεσημέρι της Τρίτης (26/10) στο κοιμητήριο της Κοινότητας Παλαμά.

Η ηλεκτρονική μας εφημερίδα εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Καλό ταξίδι Πρόεδρε!

Προσαρμοσμένη αναζήτηση