Για ένα κινητό και λίγα χρήματα σκότωσε την ηλικιωμένη ο νεαρός Ρομά

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 31 Οκτωβρίου 2021 09:08 Για ένα κινητό και λίγα χρήματα σκότωσε την ηλικιωμένη ο νεαρός Ρομά

Μετά από πολύωρες ανακρίσεις ομολόγησε στους αστυνομικούς την ειδεχθή πράξη του…

Σοκάρουν τα στοιχεία του εγκλήματος που διαπράχθηκε το απόγευμα της 28ης Οκτωβρίου στην Ιστιαία με θύμα μια 80χρονη γυναίκα και δράστη έναν 25χρονο Ρομά.

Ο τελευταίος ομολόγησε την ειδεχθή πράξη του μετά από πολύωρες ανακρίσεις και περιέγραψε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Χαλκίδας πως έγινε.

Συγκεκριμένα, στην προσπάθειά του να διαρρήξει το σπίτι της άτυχης γυναίκας, που βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από το Δημαρχείο Ιστιαίας, έγινε αντιληπτός από την ίδια.

Η 80χρονη βγήκε τότε από το σπίτι της και εκείνος της κατάφερε χτυπήματα στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα η άτυχη γυναίκα να σωριαστεί στο έδαφος.

Παρά την αποτρόπαια πράξη του, στη συνέχεια δε δίστασε να κάνει άνω κάτω το σπίτι της και να αρπάξει το κινητό της τηλέφωνο, καθώς και χρηματικό ποσό που δεν έφτανε τα 900 ευρώ και να εξαφανιστεί.

Οι αστυνομικοί από τα στοιχεία που συνέλεξαν γρήγορα έφτασαν στον καταυλισμό των Ρομά και στον 25χρονο, ο οποίος δεν είχε προλάβει να εξαφανίσει ούτε τα ρούχα που φορούσε όταν διέπραξε το έγκλημα. Προσήχθη και μετά από πολύωρες ανακρίσεις στις οποίες έπεσε σε πολλές αντιφάσεις, ομολόγησε και συνελήφθη.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Ιστιαίας, ενώ ο συλληφθείς με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για ανθρωποκτονία και ληστεία, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση