Λαμία: Μια ντουζίνα νέα κρούσματα στα rapid tests του ΕΟΔΥ

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 31 Οκτωβρίου 2021 09:00 Λαμία: Μια ντουζίνα νέα κρούσματα στα rapid tests του ΕΟΔΥ

Θα ενταθούν οι έλεγχοι τις επόμενες δύο εβδομάδες, καθώς η κατάσταση δείχνει να ξεφεύγει…

Μπορεί να μειώθηκαν στα μισά τα θετικά δείγματα που έβγαλαν τα rapid tests των ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ το Σάββατο 30 Οκτωβρίου στη Λαμία, εντούτοις το ποσοστό θετικότητας παραμένει κοντά στο 3%.

Συγκεκριμένα στο δημοτικό πάρκινγκ στα Γαλανέικα, πραγματοποιήθηκαν 406 τεστ και βρέθηκαν δώδεκα (12) θετικά.

Ευτυχώς τα περισσότερα αναφέρουν ήπια συμπτώματα με τις ηλικίες να είναι από 7 έως 64 ετών. Συνολικά έχουμε δύο μαθητές κορίτσι και αγόρι 7 και 11 ετών αντίστοιχα, δύο ακόμη άνδρες και οκτώ γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 52 έτη.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Λαμιέων για θέματα Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτη Στασινό, θα ενταθούν οι έλεγχοι τις επόμενες δύο εβδομάδες καθώς υπάρχει ανησυχία μετά και το συνωστισμό που παρατηρήθηκε στον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.

Μάλιστα για όσους ανήκουν στις ευπαθείς κατηγορίες ο κ. Στασινός απευθύνει έκκληση να εμβολιαστούν. «Ας εμβολιαστούν ακόμη και τώρα, ο κίνδυνος είναι μεγάλος και αυξημένος για ανθρώπους με υποκείμενο νόσημα. Το ίδιο απαραίτητη είναι και η 3η δόση αν έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους εδώ και έξι μήνες», σημειώνει ο κ. Στασινός και ζητεί και από τους υπόλοιπους πολίτες να προσέχουν. «Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή το επόμενο 15ημερο. Είναι λογικό μετά από τόσο καιρό να παρατηρείται μια κάποια χαλάρωση, ειδικά όμως αυτό το διάστημα που φαίνεται να υπάρχει διασπορά του ιού στην Κοινότητα, ας προσέξουμε παραπάνω τηρώντας αυστηρά τα μέτρα αυτοπροστασίας. Παρακαλώ όσους έχουν συμπτώματα να ελέγχονται τακτικά στις δειγματοληψίες, να περιορίζουν τις κοινωνικές τους δραστηριότητες, να ενημερώνουν την εργασία τους και οπωσδήποτε να μην έρχονται σε επαφή με άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς κατηγορίες».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση