Διαμαρτυρία μετά αποδοκιμασιών στη Μονή Κουτσουρού

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2022 22:58 Διαμαρτυρία μετά αποδοκιμασιών στη Μονή Κουτσουρού

Παραμονή της Απόδοσης της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (22/8) που εορτάζει το Μοναστήρι της Παναγιάς της  Κουτσουριώτισσας, επέλεξαν τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα των κατοίκων της Αμυγδαλιάς Φωκίδας και άλλων πέντε (5) Κοινοτήτων του Δήμου Δωρίδος, να διαμαρτυρηθούν έξω από το Μοναστήρι απέναντι στην «αυθαίρετη οικειοποίηση 32.000 στρεμμάτων από τις "ενοίκους" του Ι.Μ.Κουτσουρού και τη φτωχοποίηση των κατοίκων της Δωρίδας».

Η διαμαρτυρία ήταν ειρηνική, ωστόσο δεν αποφεύχθηκαν οι αποδοκιμασίες κατά την άφιξη του Μητροπολίτη Φωκίδας κ. Θεόκτιστου, αλλά και κατά του Πρωτοσύγκελου Αρχιμανδρίτη κ. Νεκτάριου Μουλατσιώτη και της Καθηγουμένης της Μονής.

«Οι παράλογες απαιτήσεις και προσπάθεια οικειοποίησης 32.000 στρεμμάτων από τις μοναχές-"ενοίκους",  χωρίς να διαθέτουν κανένα τίτλο ιδιοκτησίας  αλλά κυρίως η απρεπής και απαράδεκτη συμπεριφορά τους, μας οδηγεί στο δρόμο του αγώνα», αναφέρουν μεταξύ άλλων οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες, που ισχυρίζονται ότι διεκδικούν το δίκαιο και τις περιουσίες των οικογενειών τους.

Και η ανακοίνωσή τους καταλήγει: «Στις δύσκολες εποχές που ζούμε οι μοναχές του Μοναστηριού,  ο Πρωτοσύγκελος Μουλατσιώτης και ο Μητροπολίτης Θεόκτιστος μοιράζουν απογοήτευση και θλίψη  στους μόνιμους κατοίκους της περιοχής μας που αποτελούν το πλήρωμα της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας μας και "πυλώνες" επί σειρά ετών της Ι.Μ. της Παναγίας Κουτσουρού. Στέλνουμε σε όλες τις κατευθύνσεις το μήνυμα ότι ο δίκαιος αγώνας μας με νόμιμα και δημοκρατικά μέσα θα ενταθεί. Καλούμε τους ενεργούς πολίτες και τους φορείς να στηρίξουν την έντιμη προσπάθεια  μας και την ηγεσία της Εκκλησίας μας να αναλογιστεί τις ευθύνες της και να λειτουργήσει με κοινωνική ευαισθησία, να πράξει αυτό που ορίζουν οι νόμοι και τα Ελληνοχριστιανικά ήθη!».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση