«Lamia Expo 22»: Πήγαμε στο περίπτερο της Πυροσβεστικής και της 7ης ΕΜΑΚ (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2022 14:53 «Lamia Expo 22»: Πήγαμε στο περίπτερο της Πυροσβεστικής και της 7ης ΕΜΑΚ (ΦΩΤΟ)

Παρόντες στην έκθεση Lamia Expo το Πυροσβεστικό Σώμα και η 7η Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών.

Στο περίπτερό τους, το Πυροσβεστικό Σώμα παρουσιάζει τον εξοπλισμό των Υπηρεσιών του στη Λαμία  και η 7η ΕΜΑΚ το σύγχρονο ειδικό εξοπλισμό, που χρησιμοποιείται από τις ειδικά εκπαιδευμένες Ομάδες της.

Στα εκθεσιακά εκθέματα περιλαμβάνονται θερμικές κάμερες τελευταίας τεχνολογίας, ανιχνευτές ραδιολογικού παράγοντα, όπως και ειδικές στολές Χημικής προστασίας, ειδικά γεόφωνα και τηλεσκοπικές κάμερες ερειπίων για την έρευνα και διάσωση σε περίπτωση επέμβασης σε φαινόμενα έντονων σεισμικών ακολουθιών, όπως επίσης και τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμός διασωστικών εργαλείων.

Στο χώρο του περιπτέρου συναντήσαμε το Διοικητή της 7 ης Ε.Μ.Α.Κ Αντιπύραρχο Χρήστο Πλουμάκη, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε στο LamiaReport:

«Αποστολή του Πυροσβεστικού Σώματος είναι να βρίσκεται δίπλα στον Πολίτη, δημιουργώντας για εκείνον συνθήκες ασφάλειας και σιγουριάς, ιδιαίτερα σε έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία, όπου καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε την κλιματική και περιβαλλοντική κρίση που απειλεί τόσο τις ανθρώπινες δραστηριότητες και την υγεία μας, όσο και τα οικοσυστήματα παγκοσμίως.»

Δείτε φωτογραφίες:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση