Αδιανόητα πράγματα συνέβαιναν στην Ιατροδικαστική Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2022 08:57 Αδιανόητα πράγματα συνέβαιναν στην Ιατροδικαστική Λαμίας

Αντί να κάνει νεκροψίες έκανε αρχείο για την «απάτη του κορωνοϊού και τις συνέπειες των εμβολιασμών» (!)

«Έργα και ημέρες» της Προϊσταμένης της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λαμίας, Αποστολίας Ακριβούση, καταγράφονται στην με αριθ. Ε.Π.1085/02-11-2022 απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, με την οποία αναστέλλεται η άσκηση των καθηκόντων της.

Το «κερασάκι στην τούρτα» στα τόσα χρόνια που η Ιατροδικαστική Λαμίας δεν πρόσφερε τις υπηρεσίες της στους πολίτες, ήταν αυτό με την ασθένεια του Γραμματέα που οδήγησε σε νέο κλείσιμό της στις 24 του περασμένου Οκτώβρη.

Εξαιτίας της συμπεριφοράς της Προϊσταμένης της Ιατροδικαστικής Λαμίας, μια χαροκαμένη οικογένεια έψαχνε να πάει το μόλις 5 μηνών μωρό της για νεκροψία στην Πάτρα, ενώ μία ακόμη σορός αλλοδαπού από την Αλίαρτο αναζητούσε Ιατροδικαστική Υπηρεσία (και άλλες δύο περίμεναν στο ψυγείο του Νοσοκομείου Λαμίας).

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας έλαβε υπόψιν του τόσο την επιστολή του Βουλευτή Φθιώτιδας Γιώργου Κοτρωνιά, όσο και τα δημοσιεύματα που κατέγραφαν την εύλογη αγανάκτηση και οργή των οικογενειών αλλά και των σκεπτόμενων πολιτών που έβλεπαν να μη λειτουργεί μια υπηρεσία με έξι μόνιμους και έναν έκτακτο υπάλληλο εξαιτίας της ασθένειας ενός εξ υμών!

Απαγόρευε στους άλλους ιατροδικαστές να δουλέψουν!

Επιπλέον στο ίδιο έγγραφο υπάρχουν και οι αναφορές των νέων ιατροδικαστών Χριστόφορου Τσαλικίδη και Διονύσιου Καρρά, που ανέλαβαν υπηρεσία στις 22/8/22 και μέσα σε ένα μήνα έγιναν μάρτυρες πρωτοφανούς συμπεριφοράς εκ μέρους της κας Ακριβούση. Όπως περιγράφεται η τελευταία δεν τους επέτρεπε να κάνουν τη δουλειά για την οποία προσλήφθηκαν και πληρώνονται από τη φορολογία των πολιτών.

Τα παράδοξα όπως τα περιέγραψαν οι ίδιοι, είναι τα παρακάτω:

«α) τα περιστατικά μας Θα πρέπει να βιντεοσκοπούνται και να ηχογραφούνται (με την ίδια να παρακολουθεί σε απ’ ευθείας μετάδοση από το γραφείο της και να επεμβαίνει εφόσον το κρίνει αναγκαίο),

β) η πρόσβαση στη γραμματεία ή το νεκροτομείο δεν μας επιτρέπεται παρά μόνο παρουσία του αρμόδιου υπαλλήλου,

y) Θα πρέπει να συντάσσονται τέσσερα είδη ιατροδικαστικών εκθέσεων (προκαταρκτική, προσωρινή, ενδιάμεση και απόφανση),

δ) Θα πρέπει να διενεργούνται ιστολογικές, τοξικολογικές, ιολογικές κ.ά. εξετάσεις σε όλα τα περιστατικά,

ε) δεν επιτρέπεται η λήψη ιατρικού ή άλλου ιστορικού από συγγενείς θανόντων ή προανακριτικούς υπαλλήλους,

στ) δεν επιτρέπεται η ψηφιακή υπογραφή και όλα τα έγγραφα πρέπει να διακινούνται σε φυσική μορφή, αφού χρησιμοποιηθεί ξύλινη σφραγίδα,

ζ) δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στο αρχείο όπως και στην υπηρεσιακή ηλεκτρονική αλληλογραφία (e-mail) της Ι. Υ. Λαμίας,

η) δεν επιτρέπεται, η εκτός ωραρίου διενέργεια ιατροδικαστικών πράξεων ή η παρουσία μας στους χώρους της Ι. Υ. Λαμίας (ένας καταγγελλόμενος Παρασκευή μεσημέρι βιασμός θα εξεταστεί μετά 3ημέρου, και αφού έχουν χαθεί τα πειστήρια;). Με ποιον τρόπο, επομένως, θα διαφυλαχθεί η ακεραιότητα της προανακριτικής διαδικασίας, σημαντικό μέρος της οποίας αποτελεί η ιατροδικαστική εξέταση του θύματος;

θ) και άλλα παρομοίως παράλογα τα οποία η κα Ακριβούση προσπαθεί να επιβάλει με την απειλή πειθαρχικού ελέγχου σε περίπτωση μη υλοποίησής τους(!). Επιπρόσθετα, και κατόπιν ενημέρωσης από την κα Ακριβούση, η μη συμμόρφωσή μας με τις ανωτέρω υποδείξεις, θα έχει ως αποτέλεσμα την μη ανάληψη υπηρεσιών νεκροτομείου (διενέργεια νεκροτομών) και για τον μήνα Οκτώβριο (Αποκαλύπτεται ότι εντελώς αδικαιολόγητα, δεν τους είχε συμπεριλάβει καν στο πρόγραμμα Σεπτεμβρίου αν και είχαν ορκιστεί από τις 22/8)!»

Και όπως καταλήγουν οι δύο νεοπροσληφθέντες ιατροδικαστές «τα προαναφερθέντα, αποτελούν τμήμα μόνο των όσων συμβαίνουν στην Ι. Υ. Λαμίας, και πραγματικά μας λυπεί που δεν μας επιτρέπεται να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας σε μία πολύπαθη Υπηρεσία».

Με λίγα λόγια οι άνθρωποι ήθελαν να δουλέψουν και η κα Ακριβούση δεν τους άφηνε! Αυτό συνέβη και στις 24/10 όταν οι κκ Τσαλικίδης και Καρράς προσφέρθηκαν να κάνουν και τη δουλειά του γραμματέα, αλλά και εκτός ωραρίου και ακόμη και Σαββατοκύριακα όπως άλλωστε προβλέπει ο νόμος 3772/2009 ειδικά για τους ιατροδικαστές και του ΥΕ Νεκροτόμους.

Καταπέλτης η Απόφαση του Υπουργού

Όπως αναφέρει η ίδια Απόφαση του Υπουργού, η συμπεριφορά που επιδεικνύει η κα Ακριβούση δε συνάδει ούτε με το επιστημονικό έργο και το προσωπικό κύρος ενός ιατροδικαστή, ούτε όμως και με τον Κώδικα Ηθικής και Επαγγελματικής Συμπεριφοράς Υπαλλήλων του Δημοσίου Τομέα.

Ο κ. Τσιάρας δεν αφήνει κανέναν περιθώριο για δικαιολογίες για το χάσιμο ούτε μιας ημέρας δουλειάς, αφού η Υπηρεσία είναι πλήρως επανδρωμένη, αλλά και σε καμία περίπτωση συμπεριφορές που προσβάλουν τόσο την επιστήμη αλλά κυρίως τον άνθρωπο.

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι η Απόφαση του Υπουργού κοινοποιήθηκε στην Προϊσταμένη της Ι.Υ. Λαμίας την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου με αστυνομικό υπάλληλο, ο οποίος επέδωσε ξεχωριστό αντίγραφο και στον γραμματέα της Υπηρεσίας.

Παρόλα αυτά το γεγονός ότι η κα Ακριβούση έπρεπε να απομακρυνθεί από την Υπηρεσία ώστε να λειτουργήσει εύρυθμα, δημοσιοποιήθηκε μόλις την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου, όταν άλλο έγγραφο του Υπουργείου και την Υπηρεσιακή Γραμματέα Βασιλική Γιαβή, ενημέρωνε τον κ. Τσαλικίδη ότι αναλαμβάνει καθήκοντα αναπληρωτή Προϊσταμένου στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λαμίας, μνημονεύοντας την με αριθ. Ε.Π.1085/02-11-2022 απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, με την οποία αναστέλλεται η άσκηση των καθηκόντων της Ιατροδικαστή Αποστολίας Ακριβούση.

«Φοβάται για τη ζωή της»

Όπως αναφέρει ο δικηγόρος της κας Ακριβούση, Νίκος Ι. Αντωνιάδης, γνωστός για τις απόψεις του περί εμβολίων και κορωνοϊού, το συγκεκριμένο έγγραφο με την Απόφαση του Υπουργού δεν αναγνωρίστηκε από την εντολέα του, καθώς δε φέρει φυσική υπογραφή και δεν έχει σταλεί από την ηλεκτρονική διεύθυνση του Γραφείου του Υπουργού, για αυτό κατά την άποψή τους δεν έχει καμία απολύτως ισχύ και σοβαρότητα.

Επιπλέον ο κ. Αντωνιάδης, αναφέρει ότι οι συγκεκριμένες ενέργειες από μέρους του Υπουργείου «παραπέμπουν σε παρακρατικές συμπεριφορές και πρακτικές» και ότι «επιχειρείται η εξόντωση της προϊσταμένης της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λαμίας».

Μάλιστα κάνει λόγο ότι η κα Ακριβούση «εκφράζει πλέον ανησυχίες και για την ίδια τη ζωή της, αλλά και για το αρχείο της υπηρεσίας, ιδιαίτερα πλούσιο σε στοιχεία για την απάτη του κορωνοϊού και τις συνέπειες των εμβολιασμών»!

Εννοείται ότι μια τόσο σοβαρή καταγγελία πρέπει να στοιχειοθετείται και να ενημερώσει από ποιους κινδυνεύει, καθώς οι συγκεκριμένες ενέργειες είναι από τον ίδιο τον Υπουργό!

Επιπλέον θα θέλαμε να ενημερωθούμε με ποια ιδιότητα διατηρεί αρχείο στην Υπηρεσία για ένα θέμα έξω από τις αρμοδιότητές της; Οτιδήποτε προσωπικό δε θα έπρεπε να είναι στο σπίτι της και στον προσωπικό της υπολογιστή; Προφανώς και είναι δικαίωμά της να πιστεύει ότι θέλει «για τα εμβόλια και την απάτη του κορωνοϊού», αλλά όχι σε χρόνο και χώρο που πληρώνεται από το κράτος.

Η συνέχεια φυσικά μπορεί να δοθεί σε κάποια αίθουσα δικαστηρίου, γεγονός πάντως είναι ότι μέσα στα λίγα 24ωρα που η Ιατροδικαστική Υπηρεσία λειτουργεί μόνο με τους δύο νεοπροσληφθέντες ιατροδικαστές, έχει διενεργήσει ίσως και 4 νεκροψίες - νεκροτομές χωρίς να καταλάβει κανείς τίποτε και χωρίς να διαταράσσεται και το προβλεπόμενο ωράριο των υπαλλήλων. 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση