Συμμετέχει στην απεργία της Τετάρτης ο Δικηγορικός Σύλλογος Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2022 12:08 Συμμετέχει στην απεργία της Τετάρτης ο Δικηγορικός Σύλλογος Λαμίας

Σε αποχή διαρκείας από τις 21 Νοεμβρίου…

Ο νομικός κόσμος, θα δηλώσει κι αυτός παρών στη γενική απεργία, εργαζομένων, μισθωτών και επαγγελματιών την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου σύμφωνα με ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας για αποχή από όλες τις δίκες όλων των αστικών, ποινικών, διοικητικών δικαστηρίων και βαθμών.

Ωστόσο η αποχή των δικηγορών από υποθέσεις νομικής βοήθειας και από τις ποινικές δίκες, θα συνεχιστεί από τις 21 Νοεμβρίου μέχρι και τις 31 Μαρτίου 2023, διαμαρτυρόμενοι για τη στάση της Κυβέρνησης σε σημαντικά ζητήματα όπως οι ασφαλιστικές εισφορές, το ΦΠΑ στις υπηρεσίες τους και άλλα.

Διαβάστε αναλυτικά:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας, στη συνεδρίαση του, της 7ης Νοεμβρίου 2022, λαμβάνοντας υπόψη την από 5.11.2022 απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας καιδιαμαρτυρόμενο:

α]για τη συνεχιζόμενη αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην εκκαθάριση των αποζημιώσεων νομικής βοήθειας, που εγγίζει τα τρία χρόνια, παρά τις αλλεπάλληλες νομοθετικές ρυθμίσεις,

β]την μη ανταπόκριση της Κυβέρνησης, μέχρι και σήμερα, στα πάγια αιτήματα του Κλάδου μας [αναστολή της επικείμενης αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών από 1.1.2023, κατάργηση ή μείωση του Φ.Π.Α. στις νομικές υπηρεσίες, την επέκταση της απαλλαγής των επιτηδευματιών από Φ.Π.Α. στο ποσό των 25.000 ευρώ, την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, τη θέσπιση Ενιαίου Κανονισμού Παροχών του Ε.Φ.Κ.Α., την άμεση έκδοση Α.Π.Δ. για τους έμμισθους συνεργάτες των δικηγορικών γραφείων, την καθιέρωση υποχρεωτικής παράστασης, άλλως, την καθιέρωση πιστοποιητικού ελέγχου συνδρομής νομικών προϋποθέσεων (νομικού ελέγχου) στις εμπράγματες δικαιοπραξίες, καθώς και σε ορισμένες κατηγορίες ενοχικών συμβάσεων σημαντικού αντικειμένου κ.α.] και

γ] την μη ανταπόκριση της Κυβέρνησης, μέχρι και σήμερα, στο αίτημα για κατάργηση ή τροποποίηση της παρ. 6 του άρθρου 187 Π.Κ, αποφάσισε τα εξής :

1. την αποχή των δικηγόρων-μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας από τις υποθέσεις νομικής βοήθειας σε όλες τις υποθέσεις της Νομικής Βοήθειας, από 21.11.2022 [Εξαιρούνται οι περιπτώσεις παραγραφών σε αστικές, ποινικές και διοικητικές υποθέσεις, η συμπλήρωση ανώτατου ορίου προσωρινής κράτησης και οι συνοδείες στις ποινικές υποθέσεις].

2. τη συνέχιση της αποχήςτων δικηγόρων-μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας,μέχρικαι την 31.03.2023από τις ποινικές δίκες, οι οποίες αφορούν κατηγορουμένους για το αδίκημα του άρθρ. 187 Π.Κ. σε βαθμό πλημμελήματος ή κακουργήματος. [Εξαιρούνται οι υποθέσεις που έχουν συμπληρώσει εξαετία (όταν αφορούν πλημμέλημα) ή δεκαπενταετία (όταν αφορούν κακούργημα) και δεν έχουν ακόμη εκδικαστεί σε πρώτο βαθμό, καθώς και όσες αφορούν κρατουμένους, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει 18 μήνες προσωρινής κρατήσεως].

3. τη συγκέντρωση υπογραφών των δικηγόρων-μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας επί κειμένου διαμαρτυρίας.

4. την γενική αποχήτων δικηγόρων-μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας, από όλες τις δίκες όλων των αστικών, ποινικών, διοικητικών δικαστηρίων και βαθμών, την Τετάρτη, 09.11.2022

[Εξαιρούνται παραγραφές και υποθέσεις, όπου συμπληρώνεται το ανώτατο όριο κράτησης].»

5. την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, ανάλογα με τη στάση της Κυβέρνησης

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση